Συνταγή για Γιαουρτένιο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα με σαντιγί, ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι, σπιτικό σιρόπι, μπισκότα πτι μπερ και καραμέλα .
- μπισκότα 3 πακέτα πτι μπερ
- φυτική σαντιγί 500 γραμμάρια
- ζαχαρούχο γάλα 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- καραμέλα 1 συσκευασία ζαχαροπλαστικής
Υλικά
- νερό 2 ποτήρια
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- καφές 1 κουταλιά της σούπας νες
- γάλα εβαπορέ 1 γαλατάκι (που βάζουμε στον καφέ)
Για το σιρόπι
Σήμερα θα φτιάξουμε ενα Γιαουρτένιο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα που θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο όσων λατρεύουν την καραμέλα. Ενα Γιαουρτένιο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα λοιπόν με μία σαντιγί από φυτική σαντιγί, ζαχαρούχο γάλα και στραγγιστό γιαούρτι, ένα σιρόπι με λίγο γάλα εβαπορέ, μπισκότα πτι μπερ και στο γαρνίρισμα καραμέλα ζαχαροπλαστικής.
Και επειδή την καραμέλα ζαχαροπλαστικής την ζητήσαμε από καφεκοπτείο, μπορείτε να αγοράσετε όση καραμέλα θέλετε και φυσικά να προτιμήσετε την καραμέλα γάλακτος ή την καμένη καραμέλα ανάλογα τα γούστα σας. Μία άλλη λύση, είναι να αγοράσετε καραμέλα από το αγαπημένο σας ζαχαροπλαστείο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γιαουρτένιο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα
Εκτέλεση για το Γιαουρτένιο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα
Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού, σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη, το κακάο, τον νες καφέ και το γαλατάκι.
Αφού το σιρόπι είναι έτοιμο και διαλυθεί η ζάχαρη το αφήνουμε στην άκρη να παγώσει. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ την φυτική σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψουν.
Αφού η σαντιγί είναι έτοιμη προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το στραγγιστό γιαούρτι και το χτυπάμε για λίγο. Παίρνουμε μία στρώση μπισκότων, τα βουτάμε στο παγωμένο σιρόπι και τα στρώνουμε. Από πάνω στρώνουμε μία δόση κρέμας.
Δείτε ακόμα Τούρτα σοκολατίνα με μπισκότα
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για περίπου 4 στρώσεις μέχρι το ύψος του τάπερ με διαστάσεις 20×30. Τελειώνουμε με την κρέμα καραμέλας και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρα. Στην συνέχεια στρώνουμε την καραμέλα και σερβίρουμε.
Tips για το Γιαουρτένιο μπισκοτόγλυκο με καραμέλα
Μπορούμε να βάλουμε και παραπάνω καραμέλα ζαχαροπλαστικής, ανάλογα τα γούστα μας. Την καραμέλα την βρίσκουμε έτοιμη από καφεκοπτεία.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα