Συνταγή για ατομικό γιαουρτόγλυκο σε ποτήρι με γεύση ανανά με μόλις 4 υλικά. Ένα δροσιστικό γλυκό για αρχάριες που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
- Γιαούρτι στραγγιστό 500 γραμμάρια
- μόρφατ 1 παγωμένο
- ανανας 1 συσκευασία κομπόστα
- καρυδια 1 χούφτα ψιλοκομμένα
Υλικά
Μπορεί να διανύουμε την περίοδο του Φθινοπώρου όμως ο ανανάς είναι ένα φρούτο που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο μπορούμε να τον βρούμε όλο τον χρόνο στην Ελλάδα. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα εξωτερικό ζελέ με κομπόστα ανανά και γιαούρτι που θα σας ξετρελάνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ζελέ ανανά με καρύδια και γιαούρτι:
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε 1μιση ποτήρι του νερού βραστό νερό και 1μιση ποτήρι του νερού το σιρόπι από την κομπόστα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το ζελέ στην άκρη. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε το μόρφατ σε σαντιγί χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη άχνη για 7 λεπτά. Αφού το ζελέ στο ψυγείο έχει ξεκινήσει ελαφρώς να πήζει, προσθέτουμε τη σαντιγί και το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο ανανά από την κομπόστα και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το ζελέ στα ποτήρια και τα βάζουμε για όλη τη νύχτα στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.
Μπισκοτόγλυκο με Κρέμα βανίλια και ζελέ
Tips
Αν δεν φτάνει το σιρόπι προσθέτουμε παγωμένο νερό από το ψυγείο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Άννα Γιαννίκου
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω