Close

Γιαουρτογλυκό με σοκολατένια βάση, ζελέ ανανά & κομπόστα

Γιαουρτογλυκό με σοκολατένια βάση, ζελέ ανανά & κομπόστα

Ένα δροσερό βελούδινο Γιαουρτογλυκό που είμαι σίγουρος οτι θα σας ξετρελάνει! Δεν λέμε ποτέ όχι σε ένα δροσερό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ανανά και φρουί ζελέ.

Το γλυκό είναι τόσο νόστιμο και δροσερό που θα το φτιάχνετε συνέχεια για όλη την διάρκεια του καλοκαιριού!

Καλή σας επιτυχία

Ingredients

225 g biscuit with chocolate flavor
100 g melted butter
———————————————-
500 g vegetable whipping cream
400 g yoghurt
2 vanilla
200 g hot fruit cocktail syrup
1 packet pineapple jelly
————————————————-
200 g hot water
200 g cold water
1 packet pineapple jelly
Fruit cocktail

γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά 2 γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά 3

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή θρυμματίζοντας σε έναν πολυκόφτη τα μπισκότα. Έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.Το ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας και στην συνέχεια το ρίχνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα 25 εκ.

Αφού το ρίξουμε στην φόρμα το πατάμε ελαφρώς το μείγμα με ένα κουτάλι και στην συνέχεια το βάζουμε το ψυγείο. Αφού βάλουμε την βάση με τα μπισκότα στο ψυγείο συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική σαντιγί και την χτυπάμε με το μίξερ για 20-30 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά. Μετά ανοίγουμε μια κομπόστα με κοκτέιλ φρούτων και παίρνουμε 200 γρ από το σιρόπι της κομπόστας και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Μόλις ζεστάνουμε το σιρόπι διαλύουμε ένα φάκελο φρουί ζελέ με γεύση ανανά. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το γιαούρτι σταδιακά. Αφού το ρίξουμε όλο το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Μόλις περάσουν 4 ώρες περίπου και έχει σφίξει η κρέμα διαλύουμε σε 200 γρ ζεστού νερού 1 φακελο με φρουί ζελε με γεύση ανανά. Μόλις διαλυθεί καλά προσθέτουμε ακόμη 200 γρ κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και πάνω από την κρέμα απλώνουμε τα φρούτα από την κομπόστα. Μόλις βάλουμε και τα φρούτα ρίχνουμε το φρουί ζελέ που φτιάξαμε προσεκτικά πάνω στο γλυκό. Να ακουμπάει πέφτοντας πάνω στο κουτάλι. Αφού το ρίξουμε το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.