Μια ιδιαίτερη συνταγή για γίγαντες με ψητές πιπεριές, κολοκύθι και βινεγκρετ μπαλσάμικου. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για την περίοδο της νηστείας, μπορείτε να τη φτιάξετε σαν κυρίως πιάτο, σαν σαλάτα αλλά και σαν μεζεδάκι για να συνοδεύσετε το τσιπουράκι ή την μπύρα σας. Οι γίγαντες σε συνδυασμό με τα ψητά λαχανικά και την βινεγκρέτ από μουστάρδα, κρέμα μπαλσάμικου, ελαιόλαδο και χυμό πορτοκαλιού συνθέτουν ένα πολύ νόστιμο, γεμάτο αρώματα πιάτο. Δοκιμάστε αυτή τη διαφορετική συνταγή για γίγαντες και πείτε μας την γνώμη σας!
- γιγαντες 500 γρ. βρασμένοι
- πιπεριά 2 πράσινες κομμένες σε μπαστούνια
- πιπεριά Φλωρίνης 2 κομμένες σε μπαστούνια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο κομμένο σε φέτες
- ντοματίνια 250 γρ. κομμένα στη μέση
- κολοκυθάκια 1 κομμένο σε φέτες
- μελιτζάνα 1 κομμένη σε φέτες
- πάπρικα
- κουρκουμας
- αλατι
- πιπέρι
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τους γίγαντες, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 30 λεπτά στον αέρα, 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε προσθέτουμε και τους γίγαντες.
Για την βινεγκρέτ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και όταν είναι έτοιμη η σαλάτα μας την περιχύνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou