Σας αρέσουν τα γεμιστά? Αν ναι, πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτούς τους γίγαντες. Εγώ όπως σας έχω ξαναπεί, δεν χρησιμοποιώ φρούτα και λαχανικά όταν δεν είναι η εποχή τους. Με αυτή τη συνταγή όμως, ακόμη και το καταχείμωνο, φέρνω το καλοκαίρι κατευθείαν στο σπίτι μας!
Εκτέλεση
1
Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 12-24 ώρες σε αλατισμένο νερό
2
Τους βάζουμε να βράσουν με μπόλικο νερό. Όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2 φορές. Τους βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν
3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα
4
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
5
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν – περίπου 5 λεπτά, όχι περισσότερο και προσθέτουμε το σκόρδο
6
Συνεχίζουμε για 1 λεπτό περίπου, όχι περισσότερο για να μην πικρίσει το σκόρδο
7
Κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές και τα καρότα σε ροδέλες
8
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα αφού προσθέσουμε τις πιπεριές και τα καρότα
9
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες ώστε να πάρει μια βράση
10
Τοποθετούμε τους γίγαντες σε ένα σκεύος για φούρνο και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι
11
Προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
12
Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα
13
10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δυόσμο
Η διατροφική ανάλυση για τους γίγαντες που θυμίζουν γεμιστά
Πηγή: misshealthyliving.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια