Υλικα΄για ταψί διαστ.25χ35
- 12 φύλλα κρούστας
- 450γρ. φέτα βεριλίσια αιγοπρόβεια ή κατσικισια τριμμένη στο χέρι
- 200γρ.εξτρα παρθένο ελαιολαδο
- 500ml γάλα κατσικίσιο
- 4 αυγά μέτρια ή 3 μεγάλα
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη Κιμαδόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.Λαδώνετε το ταψάκι σας και στρώεντε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα στο ταψί αφήνοντας να εξέχουν και λαδώνοντας τα με πινέλο Στρώνετε άλλα 3 φύλλα τσαλακωτα λαδώνοντας τα επίσης.
- Μοιράζετε ομοιομορφα πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα τη φέτα . Φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν του ταψιού πανω από την φέτα και αφού λαδώσετε καλά τις άκρες στρώνετε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα , λαδώνοντας εδώ και εκει.Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιολαδο και το γαλα και περιχύνετε την πίτα στο ταψί.Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.Υστερα ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήνετε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
- Ξεφουρνίζετε την πίτα και αφού κρυώσει λίγο κόβεται κομμάτια και σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή