Close
Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως (βίντεο)

Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως με μία σοκολατένια κρέμα με μερέντα, τυρί κρέμα και φυτική κρέμα που γεμίζει το στόμα. Το σιροπιαστό παντεσπάνι αυτού του κορμού απογειώνει ακόμη περισσότερο την γεύση, με ένα πολύ ελαφρύ σιροπάκι που θα σας ξετρελάνει!

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ χωρίς ζάχαρη μόνο με τρία υλικά

Η Γκόλφω αποφάσισε να μας βάλει για τα καλά στο εορταστικό κλίμα, φτιάχνοντας έναν αξεπέραστο κορμό σοκολάτας που θα μας μείνει αξέχαστος! Πραγματικά θυμίζει τούρτα ενώ το σχέδιό του θυμίζει χιονισμένο κορμό δέντρου με χριστουγεννιάτικα σχέδια που θα κάνουν αυτό το γλυκό σκέτο στολίδι. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για το παντεσπάνι.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα πέντε ολόκληρα αυγά, το ασπράδι και την ζάχαρη. Επίσης προσθέτουμε τις βανίλιες και χτυπάμε στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα. Αφού το μείγμα μας γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε και πάλι πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφρός.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε και πάλι για να γίνει ένα λείο μείγμα. Παίρνουμε ένα λεπτό ταψί του φούρνου και βάζουμε μία λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι πάνω στην λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω εστία για 10 λεπτά περίπου.

Όταν ψηθεί το παντεσπάνι όπως είναι ζεστό, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να μαλακώσει και να ιδρώσει. Όσο το αφήνουμε να μαλακώσει ξεκινάμε να προετοιμάζουμε την κρέμα.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, για 5 λεπτά.

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα, το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το λικέρ της αρεσκείας μας. Χτυπάμε στο μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και την μερέντα. Η μερέντα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε και πάλι στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Την  βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Γυρνάμε το παντεσπάνι ανάποδα με την βοήθεια ενός άλλου ταψιού και βγάζουμε την λαδόκολλα από το παντεσπάνι. Ξεκινάμε να το περνάμε με το σιρόπι μας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Περνάμε όλη την επιφάνεια καλά. Κόβουμε στην μέση ακριβώς το παντεσπάνι και περνάμε λίγη από την κρέμα μας πάνω από το παντεσπάνι με μία σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε πάνω από την κρέμα το φουντούκι. Αφού πασπαλίσουμε το παντεσπάνι ξεκινάμε να ρολάρουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι. Βάζουμε το κομμάτι που ρολάρουμε σε μία πιατέλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τον δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι.

Τυλίγουμε με μεμβράνη το παντεσπάνι γύρω γύρω καλά και σφραγίζουμε το παντεσπάνι με 2-3 οδοντογλυφίδες. Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Βγάζουμε την μεμβράνη από το παντεσπάνι και ξεκινάμε να απλώνουμε στο ρολό μας την κρέμα σοκολάτας που μας περίσσεψε.

Πασπαλίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και τριμμένη σοκολάτα. Βάζουμε στην βάση του κορμού τριμμένο φουντούκι. Κάνουμε τα σχέδια στα πλαινά του κορμού με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε και πάλι με ζάχαρη άχνη για επιπλέον σχέδιο και στολίζουμε τον κορμό μας με ό,τι χριστουγεννιάτικα σχέδια θέλουμε.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Γκόλφως με την συνταγή αναλυτικά:

 

Tips

Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε ξύσμα λεμονιού. Το παντεσπάνι δεν θέλει πολύ ψήσιμο. Μόλις πάρει χρώμα και ξεκολλάει από την λαδόκολλα είναι έτοιμο. Προσέχουμε το μείγμα για το παντεσπάνι να το στρώσουμε ωραία πάνω στην λαδόκολλα για να βγει ομοιόμορφο. Τα υλικά αντιστοιχούν για 2 κορμούς σοκολάτας. Αντί για φουντούκι μπορούμε να βάλουμε τριμμένο καρύδι.

Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως συνταγή

Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως (βίντεο) Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως (βίντεο) Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως (βίντεο) Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως (βίντεο) Γιορτινός κορμός σοκολάτας της Γκόλφως (βίντεο)