Close
Γιουβαρλάκια-αυγολέμονο-συνταγή-

Συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια από μοσχαρίσιο κιμά με δεμένο αυγολέμονο και όλα τα μυστικά τους για απόλυτη επιτυχία από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

    Για τον ζωμό στη κατσαρόλα

  • νερό 1800 ml – 2 λίτρα βραστό
  • ελαιολαδο 60 ml
  • ρυζι 60 γραμμάρια Καρολίνα
  • αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού

Vegan γιουβαρλάκια από μανιτάρια

Τα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Κι αν δεν έχουν και λίγο αυγολέμονο δεν πάνε κάτω. Τώρα που πέφτουν οι θερμοκρασίες οι θρεπτικές σούπες που θα μας ζεστάνουν στο μεσημεριάνο μας θα ξαναμπούν στο μενού μας και σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα γιουβαρλάκια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με όλα τα μυστικά τους:

Γιουβαρλάκια-αυγολέμονο-συνταγή-

INGREDIENTS

500 g ground beef
1 large onion
1 garlic clove
1 tbsp olive oil
1 medium egg
1-2 tbsp dill
60 g Carolina rice
1 tbsp plain flour
1 tsp salt
pepper
—-
Plain flour

1800 ml – 2 liter boiling water
60 g olive oil
60 g Carolina rice
1 tsp salt
—-
2 egg yolks
Juice of 1 lemon
1 tsp cornstarch

 

GERMAN

ZUTATEN

500 g Hackfleisch
1 große Zwiebel
1 Knoblauchzehe
1 EL Olivenöl
1 mittelgroßes Ei
1-2 EL Dill
60 g Carolina-Reis
1 EL Mehl
1 TL Salz
Pfeffer
—-
Normales Mehl

1800 ml – 2 Liter kochendes Wasser
60 g Olivenöl
60 g Carolina-Reis
1 TL Salz
—-
2 Eigelb
Saft von 1 Zitrone
1 TL Maisstärke

15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης

30 λεπτά Χρόνος Βρασίματος

4-6 Μερίδες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, τον άνηθο, το ρύζι Καρολίνα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά  όλα τα υλικά.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε 1,8 ml με 2 λίτρα βραστό νερό και ανάβουμε σε μέτρια φωτιά. Μετράμε 25 με 30 γραμμάρια τα γιουβαρλάκια και τα πανάρουμε σε αλεύρι.

Γιουβαρλάκια-αυγολέμονο-συνταγή-

Μέσα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ρύζι, το αλάτι και αφού τινάξουμε με ένα σουρωτήρι το περίσσιο αλεύρι βάζουμε προσεκτικά ένα ένα τα γιουβαρλάκια μέσα στο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Γιουβαρλάκια-αυγολέμονο-συνταγή-

Κλείνουμε την φωτιά και σε ένα μπολάκι με 2 κρόκους αυγού ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, το κορν φλάουρ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε με μια κουτάλα το ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε πολύ σιγά μέσα στο μπολάκι ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε 2 με τρεις κουτάλες και έπειτα το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα.
Δεν ανακατεύουμε με την κουτάλα απλά κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα. Ανάβουμε ξανά την φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 1 λεπτό.

Γιουβαρλάκια-αυγολέμονο-συνταγή-

Κλείνουμε την φωτιά Σερβίρουμε και τα πιο νόστιμα, εύκολα και γευστικά γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και η οικογένεια σας!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr