Συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια από μοσχαρίσιο κιμά με δεμένο αυγολέμονο και όλα τα μυστικά τους για απόλυτη επιτυχία από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια (λάπα)
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σκορδο 1 σκελίδα
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 1 μέτριο
- άνηθος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ρυζι 60 γραμμάρια Καρολίνα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια περίπου
Για το πανάρισμα
- νερό 1800 ml – 2 λίτρα βραστό
- ελαιολαδο 60 ml
- ρυζι 60 γραμμάρια Καρολίνα
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τον ζωμό στη κατσαρόλα
- κρόκους αυγού 2
- λεμονι Χυμό από 1
- κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το αυγολέμονο
Vegan γιουβαρλάκια από μανιτάρια
Τα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Κι αν δεν έχουν και λίγο αυγολέμονο δεν πάνε κάτω. Τώρα που πέφτουν οι θερμοκρασίες οι θρεπτικές σούπες που θα μας ζεστάνουν στο μεσημεριάνο μας θα ξαναμπούν στο μενού μας και σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα γιουβαρλάκια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με όλα τα μυστικά τους:
INGREDIENTS
500 g ground beef
1 large onion
1 garlic clove
1 tbsp olive oil
1 medium egg
1-2 tbsp dill
60 g Carolina rice
1 tbsp plain flour
1 tsp salt
pepper
—-
Plain flour
—
1800 ml – 2 liter boiling water
60 g olive oil
60 g Carolina rice
1 tsp salt
—-
2 egg yolks
Juice of 1 lemon
1 tsp cornstarch
GERMAN
ZUTATEN
500 g Hackfleisch
1 große Zwiebel
1 Knoblauchzehe
1 EL Olivenöl
1 mittelgroßes Ei
1-2 EL Dill
60 g Carolina-Reis
1 EL Mehl
1 TL Salz
Pfeffer
—-
Normales Mehl
—
1800 ml – 2 Liter kochendes Wasser
60 g Olivenöl
60 g Carolina-Reis
1 TL Salz
—-
2 Eigelb
Saft von 1 Zitrone
1 TL Maisstärke
15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
30 λεπτά Χρόνος Βρασίματος
4-6 Μερίδες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, τον άνηθο, το ρύζι Καρολίνα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε 1,8 ml με 2 λίτρα βραστό νερό και ανάβουμε σε μέτρια φωτιά. Μετράμε 25 με 30 γραμμάρια τα γιουβαρλάκια και τα πανάρουμε σε αλεύρι.
Μέσα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ρύζι, το αλάτι και αφού τινάξουμε με ένα σουρωτήρι το περίσσιο αλεύρι βάζουμε προσεκτικά ένα ένα τα γιουβαρλάκια μέσα στο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Κλείνουμε την φωτιά και σε ένα μπολάκι με 2 κρόκους αυγού ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, το κορν φλάουρ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε με μια κουτάλα το ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε πολύ σιγά μέσα στο μπολάκι ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε 2 με τρεις κουτάλες και έπειτα το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα.
Δεν ανακατεύουμε με την κουτάλα απλά κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα. Ανάβουμε ξανά την φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 1 λεπτό.
Κλείνουμε την φωτιά Σερβίρουμε και τα πιο νόστιμα, εύκολα και γευστικά γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και η οικογένεια σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω