Close
Γιουβαρλάκια φρικασέ

Γιουβαρλάκια φρικασέ
Υλικά στον κιμά
500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
100 γραμ ρύζι Καρολίνα
1 καρότο τριμμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο φρέσκο δυόσμο
1/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο

Υλικά για την κατσαρόλα
4 ποτήρια νερό
ζωμός λαχανικών
2 καρότα σε ροδέλες
2 πράσα ψιλοκομμένα
μια χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
1 χούφτα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
3/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 μαρούλια χοντροκομμένα
αλατοπίπερο

αυγολέμονο
3 αυγό
1 κγ κορν φλάουρ
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά.
Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να πάρει βράσει το νερό και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια.
Βράζουμε 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το πράσο τον άνηθο με τα κρεμμυδάκια και το χοντροκομμένο μαρούλι.
Βράζουμε ακόμα 20 με 25 λεπτά προσέχοντας μήπως θέλει λιγάκι ακόμα νεράκι.
Πάντα κουνάμε την κατσαρόλα δεν βάζουμε ποτέ κουτάλι.
Σε μια λεκανίτσα χτιυπαμαι τα ασπράδια των αυγών προσθέτουμε και τους κρόκους.

Στην συνέχεια χτυπώντας ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ.
Με μια κουτάλα βγάζουμε προσεχτικά ζουμάκι από την κατσαρόλα και το βάζουμε στην λεκανίτσα που χτυπάμε τα αυγά.
Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και περιχύνουμε το αυγολέμονο.

Κουνάμε αρκετά δυνατά την κατσαρόλα και είναι έτοιμο το φαγάκι μας.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα γιατί αν βάλετε καπάκι θα πέσουν υδρατμοί στο φαγητό.
καλή επιτυχία

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Γιουβαρλάκια φρικασέ

Από την αγαπημένη μου Γιαγια Μαιρη εν δράση