Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με πατάτες για το ταπεράκι του ολοήμερου ή για όποια άλλη περίσταση θέλετε. Βάλσαμο!
- κιμάς μοσχαρίσιος 750 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- καρότο 1 μέτριο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ασπραδια 1
- άνηθος 4 κλωνάρια
- δυοσμος 1 κουταλιά της σούπας ξερός
- ρυζι 1μιση φλιτζανάκι του καφέ Καρολίνα
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- νερό 4 ποτήρια
- πατατες 2-3
- καρότο 1-2
- αλατι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
- κουρκουμας 1 κουταλάκι του γλυκού
Για την σούπα
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 1
- λεμονι Χυμό από 2
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
Για το αυγολέμονο
Μπορεί να μπήκε η Άνοιξη όμως ο καιρός είναι ακόμη κάπως αναποφάσιστος όσων αφορά τις θερμοκρασίες. Όσο ακόμη έχουμε λίγη ψύχρα, μπορούμε να φτιάξουμε μία κατσαρόλα μαμαδίστικα γιουβαρλάκια και ειδικά με πατάτες!
Δείτε ακόμα Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με πηχτό αυγολέμονο για το ολοήμερο
Είναι ένα φαγάκι θρεπτικό και βάλσαμο ενώ εξαιτίας του κιμά, είναι από τις σούπες που αρέσουν στα περισσότερα παιδάκια. Μοσχοβολάνε! Εμείς τα φτιάξαμε πρόσφατα με αφορμή τις συννεφιές και σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια με πατάτες:
Εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια με πατάτες
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι και το καρότο και τα βάζουμε και αυτά στην λεκάνη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ασπράδι αυγού, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον ξερό δυόσμο, το ρύζι Καρολίνα και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, να δέσει.
Εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια με πατάτες
Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους, το καρότο κομμένο σε ροδέλες, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τον κουρκουμά. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Πλάθουμε τον κιμά σε γιουβαρλάκια. Τα βάζουμε και αυτά να βράσουν στην κατσαρόλα. Όταν είναι έτοιμο το φαγάκι αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Δείτε ακόμα Τα Γιουβαρλάκια του Παναγιώτη Παπαδάκη
Συγκεκριμένα χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο αυγού και τον χυμό λεμονιού στο μούλτι. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και λίγο από το ζωμό που έβρασαν τα γιουβαρλάκια. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, κουνάμε την κατσαρόλα, την αφήνουμε στο μάτι να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο.
Tips για τα γιουβαρλάκια με πατάτες
Αντί για κουρκουμά μπορούμε να βάλουμε κρόκο Κοζάνης.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος