Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε την παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια σήμερα σας έχουμε μια λίγο διαφορετική συνταγή για γιουβαρλάκια σαν φρικασέ, εμπλουτισμένη με σπανάκι και σέσκουλα.Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, ένα πιάτο ότι πρέπει για τις τις κρύες μέρες του χειμώνα που θυμίζει μανούλα. Τα γιουβαρλάκια με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, σπανάκι, σέσκουλα και σάλτσα αυγολέμονο είναι ένα πιάτο που συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Ιταλία.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 1/2 κιλό ελιά
- κρεμμυδι 1 ξερό
- ρυζι 1 φλ. γλασέ
- σπανακι 1 κιλό
- σέσκουλα 1 κιλό
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- άνηθος 1 ματσάκι
- καρότο 2
- ελαιολαδο 1/2 φλ. περίπου
- αλατι
- πιπέρι
Υλικά
- αυγα 2
- λεμονι Χυμό από 1 μισή
- ζωμό 1-2 κουτάλες
- κορν φλαουρ 1 κ.γ ( προαιρετικά)
Για το αυγολέμονο
Όταν διάβασα λοιπόν την συνταγή μου φάνηκε αρκετά νόστιμη και είπα να την δοκιμάσω, βγήκε τέλεια και τα παιδιά ξετρελάθηκαν. Έτσι είπα να την μοιραστώ μαζί σας. Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη πως και η δική σας οικογένεια θα τα λατρέψει.
Εκτέλεση
Σε λεκανίτσα βάζω τον κιμά, τρίβω το κρεμμύδι,προσθέτω το ρυζάκι αλατοπιπερώνω, ρίχνω και λίγο λαδάκι και ζυμώνω καλά. Πλάθω τα γιουβαρλάκια μου και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα μου. Κόβω σε ροδέλες τα καρότα μου, ψιλοκόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Προσθέτω καυτό νερό μέχρι να τα σκεπάσω κι αφήνω να σιγοβράσουν για 40-45 λεπτά. Ωστόσο έχω καθαρίσει και πλύνει καλά τα σέσκλα (ή σέσκουλα ένα είδος παντζαριού) και το σπανάκι μου. Τα προσθέτω κι αυτά κι αφήνω να βράσουν για αλλά 15 λεπτά περίπου.
Για τη σάλτσα αυγολέμονο
Στύβω τα λεμόνια μου και προσθέτω μέσα στο χυμό 1-2 κουτάλες ζωμό καυτό.( Αν θέλω να μπορώ μέσα στο χυμό πριν προσθέσω το ζωμό να διαλύσω κι ένα κ.γ κορν φλάουρ ) Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτω τους κρόκους έναν έναν . Στη συνέχεια…ρίχνω λίγο λίγο το ζωμό !!! Γυρίζω στην κατσαρόλα μου και ανακινώ καλά.
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou