Συνταγή για εύκολο και οικονομικό γιουβετσάκι με λουκάνικο και κριθαράκι στο πήλινο. Χωρίς ακριβό κρέας ή πολλή ώρα ψήσιμο, για τις πολυάσχολες και τις εργαζόμενες, για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας ή το Κυριακάτικο τραπέζι. Από τη φίλη μας Voula Damala.
- κρεμμυδι 1
- λουκάνικο 2-3 σε ροδέλες
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- ντοματα 2 τριμμένες
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- κριθαράκι 1-2 κούπες
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μπούκοβο 1 πρέζα
Υλικά
Γιουβέτσι κατσαρόλας με χυλοπιτάκι χωριάτικο
Ένα πανεύκολο και γρήγορο γιουβετσάκι στο πήλινο με λουκάνικο και κριθαράκι. Γιατί μπορεί να μην έχουμε πάντα τα χρήματα για μοσχάρι και χοιρινό αλλά τα λουκάνικα είναι πολύ φθηνά και εμείς παραμένουμε μερακλήδες και καλοφαγάδες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση γιουβετσάκι με λουκάνικο στο πήλινο:
Γιουβετσι με λουκανικα Μανης στο πηλινο…με μυτζηθρα απ το χωριο
Εκτέλεση για το γιουβετσάκι με λουκάνικο στο πήλινο
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο καυτό ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε ροδέλες και τη πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες. Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.
Ατομικό γιουβέτσι σε πήλινο με πλιγούρι και χωριάτικα λουκάνικα
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος. Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο και συμπληρώνουμε με νερό. Ψήνουμε φούρνο μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Tips για το γιουβετσάκι με λουκάνικο στο πήλινο
Το μπούκοβο είναι προαιρετικό.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι