Close

Γλυκάκι με μπισκοτένια βάση,κρέμα καρύδα και επικάλυψη σοκολάτας

Γλυκάκι με μπισκοτένια βάση,κρέμα καρύδα και επικάλυψη σοκολάτας

Το γλυκάκι αυτό δεν ήξερα πως να το ονομάσω!Δεν είναι ακριβώς τάρτα,αλλά ούτε και τούρτα,αλλά ούτε και cheesecake αν και μοιάζει εμφανισιακά!Όποιο όνομα και αν έχει πάντως,είναι σίγουρα νόστιμο!Η βάση του είναι σοκολατένια και μπισκοτένια,η κρέμα του γίνεται με καρύδα και από πάνω έχει μια γενναία στρώση σοκολάτας!Δεν σε “λιγώνει” και ξεπέρασε σε προτίμηση τούρτα ζαχαροπλαστείου που είχαμε μαζί στο τραπέζι!

υλικά(για τσέρκι 24εκ)

για το μπισκότο
30γρ κακάο άγλυκο
1 αβγό
70γρ βούτυρο
200γρ αλεύρι ολικής
40γρ καστανή ζάχαρη
3κσ κρύο νερό

για τη βάση
το μπισκότο τριμμένο
100γρ γάλα
50γρ κουβερτούρα
50γρ καστανή ζάχαρη
30γρ βούτυρο

για την κρέμα
400ml κρέμα καρύδα
200ml κρέμα γάλακτος
150gr καστανή ζάχαρη
50γρ κορν φλάουρ

για την επικάλυψη
200γρ κουβερτούρα
200ml κρέμα γάλακτος

εκτέλεση

για το μπισκότο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Βάζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο.Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα μέσα στο τσέρκι.Ψήνουμε στον αέρα,στους 180 βαθμούς,περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τεράστιο μπισκότο και να είναι τραγανό.Μόλις γίνει το βάζουμε στο μπλέντερ και το κάνουμε σκόνη.
για τη βάση: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα,ανακατεύουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί καλά,προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει,σε σιγανή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και το τριμμένο μπισκότο.Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο τσέρκι και πατάμε με το χεράκι να απλώσει(όπως κάνουμε και στο τσέρκι).Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει εντελώς πριν ρίξουμε την κρέμα.
για την κρέμα: Σε κασταρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.Πρίν αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,όπου έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ.Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ως να πήξει η κρέμα.Τη ρίχνουμε πάνω στη βάση,αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
για την επικάλυψη: Σε κατσαρολάκι ζεταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια.Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε ως να λιώει.Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον πρίν το σερβίρουμε.

λίγα λόγια για τα υλικά: Αντί να φτιάξετε μπισκότο,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 250γρ περίπου,μπισκότα τύπου digestive,όπως κάνουμε στο cheesecake,και να περάσετε στο δεύτερο βήμα για τη βάση.Για την κρέμα να χρησιμοποιήσετε την κρέμα καρύδας(την βρίσκετε στα μεγάλα supermarket ή στα καταστήματα με ασιατικά προιόντα),όχι το γάλα καρύδας γιατι είναι αραιό πολύ και δεν θα πήξει καλά η κρέμα.

Δείτε εδώ απίθανες ιδέες για γλυκά ψυγείου και μπισκοτόγλυκα

mpiskotoglyko1

πηγη:mammyscookingbook