Close

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ μέ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ μέ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ μέ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ … 🙂 !

Αφήστε τήν κολοκύθα νά στραγγίσει λίγο.
Άν δέν θέλετε νά χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη, μπορείτε νά χρησιμοποιήστε κρυσταλλική, αλλά μειώστε λίγο τήν ποσότητα.
Μπορείτε νά χρησιμοποιήσετε ότι σιμιγδάλι θέλετε, ψιλό – χοντρό.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ ΦΟΥΡΝΟΥ:
1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στή χοντρή πλευρά τού τρίφτη
250 γρ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι
1 κ. γ. κανέλλα τριμμένη
1/2 κ. γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ. γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
100 γρ. σταφίδα ξανθή
100 γρ. σταφίδα μαύρη
1 κ. γ. αλάτι
1 σφηνάκι λικέρ κανέλλας
8 φύλλα κρούστας
Λάδι γιά τό άλλειμα τών φύλλων
Άχνη ζάχαρη γιά τό πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Tρίβουμε τή κολοκύθα καί τήν αφήνουμε σέ βαθύ σκεύος μέ 1 κουταλιά τού γλυκού αλάτι, γιά περίπου 1 ώρα νά στραγγίσει. Τή στίβουμε.
Προσθέτουμε όλα τά υλικά σέ μεγάλο μπόλ μέ τή κολοκύθα καί ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τό φούρνο στούς 180οC καί λαδώνουμε τό μεγάλο ταψί τού φούρνου μας.
Στρώνουμε 4 φύλλα κάτω, λαδώνοντάς τα ένα – ένα ελαφρά καί αφήνουμε τίς άκρες τους νά περισσεύουν από τό ταψί.
Ρίχνουμε τό μείγμα πάνω στά φύλλα καί απλώνουμε νά πάει παντού.
Γυρίζουμε τίς άκρες τών φύλλων πού περισσεύουν πρός τά μέσα καί απλώνουμε τά υπόλοιπα 4 φύλλα από πάνω, λαδώνοντας ένα – ένα ελαφρά καί κόβοντας όσο περισσεύει.
Χαράζουμε τήν πίτα μας σέ κομμάτια καί ψήνουμε γιά 45 λεπτά περίπου στούς 180o βαθμούς.
Βγάζουμε τήν πίτα μας από τό φούρνο καί αφήνουμε νά κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά, τήν πασπαλίζουμε μέ άχνη ζάχαρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Καλό θά είναι νά πασπαλίζουμε τά κομμάτια μέ ζάχαρη άχνη, μόνο όταν τά σερβίρουμε καί νά χαράξουμε τή πίτα μας πρίν τή ψήσουμε γιατί μετά τό ψήσιμο τά φύλλα θά σπάνε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !

Από τη φανταστική σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips