Close

Γλυκό με κρέμα τυριού, ινδοκάρυδου και μπισκότα όρεο

Γλυκό με κρέμα τυριού, ινδοκάρυδου και μπισκότα όρεο

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα με τραγανή βάση με μπισκότα όρεο και καρύδια, κρέμα με μαλακό τυρί και ινδοκάρυδο και κάλυψη σοκολάτας. Τόσο εύκολο στη παρασκευή του, τόσο λαχταριστό στη γεύση του που σίγουρα δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
30 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα στο multi
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλλειμα ταψιού
1/3 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Για τη κρέμα:
1/4 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
900 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μακρόστενο πυρέξ με διαστάσεις βάσης 23×33 εκ.
Για τη βάση: Θρυμματίζεστε τα όρεο στο multi και τα βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα αναμιγνύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του βουτυρωμένου πυρέξ και το στρώνετε πιέζοντάς το ισομερώς σε όλη τη βάση του. Το βάζετε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση: Τοποθετείτε στο μπολ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια με μια μαρίζ ή την ανάποδη ενός κουταλιού και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ ή μέχρι να ψηθεί και σταθεροποιηθεί το μείγμα. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει καλά.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τα κομματάκια κουβερτούρας και τη κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνετε, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω σε όλη την επιφάνεια της γέμισης και το βάζετε πάλι στο ψυγείο για 15 λ μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

πηγη:sintayes.gr