Η πιο γλυκιά απόλαυση !!!!
2 φύλλα σφολιάτας
Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας.
Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και τα πατάμε μαλακά να ενωθούν, χωρίς όμως να τα μεγαλώσουμε.
Έχοντας τη σφολιάτα με τη μεγάλη πλευρά της προς τα εμάς, κόβουμε τη σφολιάτα οριζόντια στη μέση.
Κόβουμε και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια με αποτέλεσμα να έχουμε συνολικά 8 κομμάτια σφολιάτας. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι και στρογγυλεύομαι τις γωνίες ώστε το σχήμα να φέρνει στις “γλώσσες” των ζαχαροπλαστείων.
Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10-12 λεπτά.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
300 ml γάλα φρέσκο
3 κρόκους αυγών
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 κ.γ. υγρή βανίλια
Εκτέλεση :
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά.
Μέχρι να αρχίσει να κάνει αφρό στα πλαϊνά τοιχώματα.
Μέχρι να ζεσταθεί το γάλα μας, σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας γρήγορα.
Βάζουμε το καινούριο μείγμα μας πίσω στο κατσαρολάκι , το βάζουμε πάλι στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Την βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη που θα ακουμπά πάνω στη κρέμα και αφού κρυώσει τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
Πριν την χρησιμοποιήσουμε την ξαναχτυπάμε ελαφρά για να αφρατέψει !
Σιρόπι
250 ml νερό
250 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. λεμόνι
Βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 5 λεπτά από την ώρα του βρασμού….
Για την σαντιγί
1 φακ. Garni
200 ml γάλα φρέσκο
Χτυπάμε την Garni με το γάλα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί…. βάζουμε στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση….
Μόλις βγάλουμε τις σφολιάτες από το φούρνο, τις κόβουμε οριζόντια στην ένωση.
Σιροπιάζομαι τις σφολιάτες με ένα πινέλο.
Όχι πάρα πολύ μην μαλακώσουν . Βγάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη
σαντιγί από το ψυγείο και τις βάζουμε σε κορνέ.
Ανοίγουμε τις σφολιάτες εκεί που τις κόψαμε και με τα κορνέ γεμίζουμε τα 3/4 με κρέμα και το υπόλοιπο με σαντιγί.
Βάζουμε τις γλώσσες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να τις σερβίρουμε.Καλή επιτυχία !!!
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Ειδήσεις σήμερα
- Κολοκυθόσουπα βελουτέ χωρίς κρέμα γάλακτος
- Η Γη της Ελιάς : Συλλαμβάνουν τους απαγωγείς του Ισιδώρου χωρίς να μπορούν να βρουν τον ίδιο
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παγιδεύει τον Αλέξανδρο με συμβόλαιο φωτιά
- Αμαλιάδα : «Με ζήλευε και με έσπαγε στο ξύλο» – Οι αντιφάσεις της μητέρας του Παναγιωτάκη
- Στο «Παίδων» 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ