Συνταγή για γλυκά κολοκυθοψωμάκια σε σχήμας κολοκύθας. Ατομικά και αφράτα κολοκυθοψωμάκια που τρώγονται σκέτα ή μπορούμε να τα αλείψουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα της αρεσκείας μας για το πρωινό ή το απογευματινό μας. Δεν έχουν μόνο γεύση κολοκύθας αλλά και σχέδιο και μπορεί να σας φαίνονται εντυπωσιακά αλλά φτιάχνονται πανεύκολα!
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 160 ml χλιαρό
- καστανή ζάχαρη 50 γραμμάρια
- κολοκύθα 240 γραμμάρια
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 510 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Έφτασε η εποχή της κολοκύθας που τόσο αγαπάμε τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές παρασκευές. Σήμερα θα φτιάξουμε αφράτα ατομικά κολοκυθοψωμάκια με κίτρινη κολοκύθα για το πρωινό ή το απογευματινό μας.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού κολοκύθα
Εμείς τα απολαμβάνουμε σκέτα αλλά εσείς μπορείτε να τα αλείψετε με μαρμελάδα ή πραλίνα. Έχουν ένα υπέροχο σχέδιο που φτιάχνεται πανεύκολα με σπάγκο. Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γλυκά κολοκυθοψωμάκια:
Σας αρέσουν;είναι γλυκά κολοκυθοψωμάκια 🎃 κ ευχαριστώ την φίλη Evi Karanastasi για τη συνταγή
Εκτέλεση για τα γλυκά κολοκυθοψωμάκια
Αρχικά βράζουμε την κολοκύθα με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε την κολοκύθα από το νερό και με το ραβδομπλέντερ την κάνουμε πολτό και προσθέτουμε το βούτυρο. Πολτοποιούμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε με αυτήν την σειρά την μαγιά, το χλιαρό φρέσκο γάλα, την καστανή ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και στο τέλος το μείγμα με την κολοκύθα.
Δείτε ακόμα Αφράτα ψωμάκια μήλου
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε και αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45-50 λεπτά. Έπειτα την χωρίζουμε σε 12-15 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι σπάγκου 50 εκατοστών το καθένα και τυλίγουμε στα 8. Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, στον αέρα, στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δάφνη Λεμονάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr