Μωσαϊκό με κρέμα και γλασο σοκολάτας! ?
Για τον κορμό ή μωσαϊκό
400 γρ μπισκότα πτι μπέρ
250 γρ βούτυρο
70 γρ κακάο
100 γρ καρύδια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο και σε μέτρια φωτιά μόνο το λιώνουμε
Προσθέτουμε το κακάο και προσέχουμε να μην μας κολλήσει
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Σε μία λεκάνη σπάμε τα πτι μπέρ
Τα καρύδια μας τα σπάμε και αυτά λίγο
Μέσα στα μπισκότα ρίχνουμε το χλιαρό μιγμα και τα καρύδια μας . Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά
Σε μία φόρμα (24cm) βάζουμε όλο το μιγμα και το στρώνουμε . Αφηνουμε να κρυώσει
Για την λευκή κρέμα
500 ml γάλα
40 γρ αλεύρι
40 γρ κορν φλάουρ
50 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ λευκή κουβερτούρα
20 γρ βούτυρο
Στο κατσαρολακι μας βάζουμε το κρύο γάλα το αλεύρι και το κορν φλάουρ ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στη φωτιά
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Βγάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο
Μετά προσθέτουμε και την κουβερτούρα Αφήνουμε 10 λεπτά
Και το στρώνουμε επάνω από το μιγμα του κορμού ή μωσαϊκό
Για την Γκανάς
100 γρ κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί
Και μετά από 10 λεπτά το ρίχνουμε επάνω στην κρέμα
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Καλή απόλαυση! ❤Lena’s cookbook
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια