Αυτά τα αφράτα γλυκά ψωμάκια γεμιστά με βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας θα σας μείνουν αξέχαστα και πρέπει να τα φτιάξετε οπωσδήποτε!
- Γάλα φρέσκο 200 ml ζεστό
- ζαχαρη 10 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1
Υλικά
- ζαχαρη 90 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- βανίλια 2
- αυγα 2
- βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
Για την ζύμη
- αυγα 1
- ζαχαρη 30 γραμμάρια
- νισεστέ 15 γραμμάρια
- βανίλια 2
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- λεμονι 1 φλούδα
Για την κρέμα βανίλιας
- κουβερτουρα 1-2 λιωμένες
Για την επικάλυψη
- κρόκους αυγού 1-2
Για το άλειμμα
Σήμερα είχαμε όρεξη για μαλακό γλυκάκι με κρεμούλα. Έτσι ψάξαμε, ψάξαμε, ψάξαμε και βρήκαμε αυτήν την συνταγή για μαλακά γλυκά ψωμάκια γεμιστά με κρέμα βανίλιας αρωματισμένη με λεμόνι και σοκολάτα κουβερτούρα στην επικάλυψη.
Διαβάσαμε τα υλικά, διαβάσαμε την εκτέλεση και λέμε δεν μπορεί να είναι τόσο εύκολη. Ας την δοκιμάσουμε! Και την δοκιμάσαμε φίλες και φίλοι και η αλήθεια είναι πως όλο το σπίτι έχει μοσχοβολήσει βούτυρο και λεμόνι. Η γεύση δε; Άπαικτη! Δεν μπορούσαμε λοιπόν να μην μοιραστούμε αυτήν την συνταγή και μαζί σας. Δοκιμάστε την!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γλυκά ψωμάκια γεμιστά με βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας:
Εκτέλεση για την μαγιά
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ζεστό φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 5 λεπτά.
Εκτέλεση για την ζύμη
Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς τα 90 γραμμάρια ζάχαρης, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. Όσο η ζύμη ξεκουράζεται ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα βανίλιας.
Δείτε ακόμα Αφράτα γλυκά ψωμάκια με μαγιά πασπαλισμένα με ζάχαρη
Εκτέλεση για την κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε πολύ καλά την ζάχαρη, το νισεστέ, το αυγό και τις βανίλιες. Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την φλούδα λεμονιού. Μόλις το γάλα γίνει χλιαρό, αφαιρούμε την φλούδα και ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με το μείγμα με το αυγό.
Βράζουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Μόλις το μείγμα γίνει κρέμα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για τα γλυκά ψωμάκια γεμιστά με βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας
Παίρνουμε την ζύμη μας και την ανοίγουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 3 εκατοστά. Κόβουμε την ζύμη σε κύκλους με την βοήθεια ενός κουπάτ. Με ένα νεροπότηρο, πατάμε τους μισούς κύκλους ζύμης στην μέση για να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα.
Σε κάθε κύκλο ζύμης με βαθούλωμα προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα βανίλια. Αλείφουμε με νερό και κλείνουμε με έναν κύκλο ζύμης χωρίς βαθούλωμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν οι κύκλοι ζύμης και η γέμιση.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Κλείνουμε καλά γιατί δεν θέλουμε να βγει απέξω η κρέμα βανίλιας. Αλείφουμε τα ψωμάκια μας με χτυπημένο κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, βουτάμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα τα ψωμάκια και αφού παγώσει η σοκολάτα απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους