Τα πιο αφράτα γλυκά ψωμάκια με σταφίδες για όλες τις ώρες της ημέρας.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ.
- αλατι 1/2 κ.γ.
- μαγιά 8 γρ.
- ζαχαρη 75 γρ.
- βανίλια 1
- Γάλα φρέσκο 150 γρ.
- νερό 100 γρ.
- ξύδι 1 κ.σ.
- βουτυρο 50 γρ.
- ηλιέλαιο 2 κ.σ.
Υλικά
- σταφίδες Κατά βούληση
Για την γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Γλυκά ψωμάκια με σταφίδες μαλακά σαν αφρός για να τα απολαμβάνετε όλες τις ώρες της ημέρας. Αυτά τα ψωμάκια φτιάχτηκαν με πολύ αγάπη, μεράκι και φυσικά με τα πιο αγνά υλικά και σας καλούμε να τα δοκιμάσετε. Γίνονται πολύ αφράτα και κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα.
Είναι ψωμάκια μέσα στην γλύκα που οι σταφίδες τα κάνουν να γίνονται ακόμη πιο νόστιμα. Τέτοια ψωμάκια θα τα συναντήσετε και στους φούρνους, όμως τα δικά μας σίγουρα θα είναι πιο νόστιμα. Τα γλυκά ψωμάκια είναι σε θέση να συνοδεύσουν τον καφέ μας, να τα απολαύσουμε σαν πρωινό ή να προσφέρουμε σαν κέρασμα.
Δείτε ακόμα Αφράτα γλυκά ψωμάκια με μαγιά πασπαλισμένα με ζάχαρη
Πολλές φορές έχουμε μοιραστεί μαζί σας αφράτα γλυκά ψωμάκια και σας κάναμε να τα λιγουρευτείτε και η σημερινή μας συνταγή είναι άλλη μία τέτοια συνταγή. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδάκια σας. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε στο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, την μαγιά, την ζάχαρη, την βανίλια, το φρέσκο γάλα, το νερό, το ξύδι, τις σταφίδες και το ηλιέλαιο. Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη μας στην άκρη για μισή ώρα έτσι ώστε να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει η ζύμη πλάθουμε μπαλάκια 70 γρ. το καθένα. Μεταφέρουμε τα μπαλάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά. Αφού γίνουν και κρυώσουν τα γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Tips για τα γλυκά ψωμάκια με σταφίδες
Μπορούμε να βάλουμε και αλεύρι για τσουρέκια. Μπορούμε αντί για σταφίδες να τα γεμίσουμε τα ψωμάκια μας με μαρμελάδα. Απλά ανοίγουμε τα ζυμαράκια στην μέση, βάζουμε την μαρμελάδα, τα πλάθουμε σε μπαλάκι και τα ψήνουμε. Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με αμύγδαλο φιλέ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Suzanna Suzanna
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr