Ενα πολύ γευστικό και ελαφρύ γλυκό που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!!!
Για την κρέμα :
1 λίτρο γάλα,
1 ποτήρι ζάχαρη να λείπουν 2 δάχτυλα,
3 βανίλιες,
4 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό,
3 κ. σ. αλεύρι,
3 αυγά χτυπημένα,
λίγο ξύσμα λεμονιού
2 κ. σ. βούτυρο.
Όλα μαζί να γίνουν κρέμα και στο τέλος το βούτυρο .
Δείτε επίσης: Κεικ,ταρτα τσιζκέικ, μαρμελάδα… όλα με μανταρίνι!
Για το φύλλο :
Λίγο αλεύρι,
λίγο αλάτι,
λίγη ζάχαρη,
ελαιόλαδο ξύδι και νερό.
Στρώνουμε 3 φύλλα χωριάτικα στο ταψί ραντίζοντας με ηλιέλαιο και ελαιόλαδο και μετά αδειάζουμε την κρέμα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα να ροδίσει η επιφάνεια.
Η συνταγή είναι απο την καταπληκτικη ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της υπέροχης κυρίας Eleni Tsikourona
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024