Το γλυκό του Άγιου Βαλεντίνου από την Γκόλφω Νικολού! Ο Άγιος Βαλεντίνος πλησιάζει και μαζί του πλησιάζει και η μέρα που θα δείξουμε στο άλλο μας μισό πως νιώθουμε γι’ αυτόν ή αυτήν!
- αυγα 4
- καλαμποκέλαιο 100 γρ.
- ζαχαρη 300 γρ.
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
- βανίλια 2
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ.
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1 κουταλιά κόκκινο
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 300 γρ.
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές
- μαρμελάδα 50 γρ.
- λικέρ 1 κουταλάκι
Για την γέμιση
Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η γιορτή των ερ@τευμένων και επειδή ο ερ@τας περνάει από το στομάχι, σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε το πιο νόστιμο γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο από την Γκόλφω Νικολού.
Δείτε ακόμα Συνταγή για πάστα ταψιού Lila Pause
Μία τούρτα με σπιτικό κέικ που μοιάζει μα παντεσπάνι σε κόκκινο χρώμα, σαντιγί με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη, και φυσικά με ένα υπέροχο σχέδιο καρδιάς! Είναι απλά ένα εξαιρετικό γλυκό. Αυτή η τούρτα σίγουρα θα φουντώσει το πάθος σας και θα απογειώσει την βραδιά σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το γλυκό του Άγιου Βαλεντίνου
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά, για να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι και χτυπάμε για δύο λεπτά το μείγμα στο μίξερ.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Παίρνουμε μία φόρμα σπαστή 22αρα ή ένα ταψάκι και στρώνουμε μία λαδόκολλα. Μεταφέρουμε εκεί την βάση του γλυκού. Ψήνουμε το κέικ μέχρι να φουσκώσει, το αφήνουμε να κρυώσει και να πάρει ένα όμορφο χρώμα. Το βγάζουμε από την σπαστή φόρμα ή το ταψί και το μεταφέρουμε στον πάγκο.
Κόβουμε μία μικρή μερίδα από το πάνω μέρος της βάσης και την βάζουμε στην άκρη για την διακόσμηση. Στη συνέχεια παίρνουμε μία φόρμα σε σχήμα καρδιάς και την μπήγουμε πάνω στο κέικ για να δώσουμε το σχήμα της καρδιάς. Στην συνέχεια κόβουμε από την καρδιά μας τα σημεία που είναι καφέ με ένα μαχαιράκι και αφήνουμε μόνο το ροζ χρώμα.
Κόβουμε την βάση μας στην μέση για να βγουν δύο καρδιές. Βάζουμε την πρώτη καρδούλα σε μία πιατέλα ή σε έναν δίσκο μίας χρήσεως. Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων την μαρμελάδα με το λικέρ ή το κονιάκ της αρεσκείας μας και αφού γίνει ένα ομογενές μείγμα, ξεκινάμε να στρώνουμε με ένα πινέλο το μείγμα πάνω από την πρώτη καρδιά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και φτιάχνουμε μία βελούδινη σαντιγί. Με μία σπάτουλα, στρώνουμε την σαντιγί πάνω από την πρώτη καρδιά. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγη τρούφα κόκκινη. Έπειτα, βάζουμε πάνω από την σαντιγί την δεύτερη καρδιά.
Πάνω από την δεύτερη καρδιά, περνάμε και πάλι με την μαρμελάδα και την υπόλοιπη σαντιγί. Την σαντιγί την στρώνουμε πάνω από την δεύτερη καρδιά και στα πλαϊνά της τούρτας μας. Στην συνέχεια παίρνουμε το παντεσπάνι που κόψαμε στην αρχή και το βάλαμε στην άκρη.
Θρυμματίζουμε ένα μέρος του παντεσπανιού και το βάζουμε περιμετρικά στα τελειώματα της τούρτας. Με κουπάτ δίνουμε σε μερικά σημεία του παντεσπανιού που βάλαμε στην άκρη, σχήμα καρδιάς και τα τοποθετούμε κι αυτά στα σημεία που μας αρέσουν πάνω από την τούρτα για διακόσμηση.
Tips για γλυκό του Άγιου Βαλεντίνου
Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε ξύσμα από περγαμόντο ή ξύσμα από οποιοδήποτε εσπεριδοειδή μας αρέσει. Αν θέλουμε να μην είναι τόσο έντονο το χρώμα του κέικ, προσθέτουμε 1 κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο. Την βάση του γλυκού, μπορούμε να την μεταφέρουμε και σε φόρμα με σχήμα καρδιά.
Το μείγμα μαρμελάδας πρέπει να είναι ζεστό προτού εφαρμοστεί πάνω στην βάση της τούρτας μας. Η κόκκινη τρούφα ανάμεσα στις καρδιές, είναι προαιρετική και μπορούμε να την αντικαταστήσουμε και με ό,τι άλλο μας αρέσει.
Η διακόσμηση της τούρτας είναι δική μας επιλογή. Μπορούμε να βουτήξουμε τις μικρές καρδιές σε σοκολάτα. Μπορούμε να τις αλείψουμε με το μείγμα της μαρμελάδας και να βάλουμε πάνω τρούφα κόκκινη. Τα θρύμματα από το παντεσπάνι μπορούμε να τα τοποθετήσουμε είτε περιμετρικά της τούρτας είτε από πάνω.
Επίσης μπορούμε να διακοσμήσουμε την τούρτα μας και με κόκκινη τρούφα και με κόκκινα κουφέτα ή ένα από τα δύο. Μπορούμε να την διακοσμήσουμε με ό,τι μας αρέσει εμφανισιακά και γευστικά. Το μέγεθος του παντεσπανιού μπορεί να έχει το πάχος που σας αρέσει.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με την συνταγή αναλυτικά:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr