Συνταγή για γλυκό αντζέμ πιλάφι με κανέλα. Έτσι αποκαλούμε το φαγητό όπου το ρύζι μαγειρεύεται μέσα στο ζουμί του κρέατος και πρέπει να σερβίρεται αμέσως, για να είναι μελάτο. Αυτή τη φορά θα το δοκιμάσουμε όμως σε γλυκό με κανέλα! Αρωματικό γλυκό αντζέμ πιλάφι.
Δείτε ακόμα Το φαγητό της Τετάρτης : Πιλάφι με χταπόδι
Το αντζέμ πιλάφι είναι μία συνταγή για ρύζι που μαγειρεύεται μέσα στο ζουμί του κρέατος και μάλιστα στη Σμύρνη δεν βάζουν μυρωδικά, για να μυρίζει μόνο βούτυρο και κρέας. Σήμερα όμως θα δούμε πως μπορούμε να απολαύσουμε το αντζέμ πιλάφι με κανέλα. Ένα αρωματικό αντζέμ πιλάφι με μυρωδιές της Ανατολής.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αντζέμ πιλάφι με κανέλα:
Εκτέλεση για το αντζέμ πιλάφι με κανέλα
Αρχικά βάζουμε το νερό με το ρύζι να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Την ίδια στιγμή σε ένα τηγάνι βάζουμε τον φιδέ με το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον φιδέ. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας καεί και να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Αφήνουμε τον φιδέ στην άκρη.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς
Ρίχνουμε στο ρύζι την καστανή ζάχαρη και μόλις το ρύζι μαλακώσει, αφήνουμε λίγο νερό να έχει και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί και προσθέτουμε και τον φιδέ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κανέλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr