Γλυκό για 25η Μαρτίου: Νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο. Συνταγή για Νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο με σιμιγδαλόκρεμα, φύλλο κρούστας και μελωμένο σιρόπι για την 25η Μαρτίου.
- γάλα καρύδας 1 λίτρο
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 ml
- νερό 400 ml
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι
- Σιμιγδάλι χοντρό 1/2 φλιτζάνι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Υλικά
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
- φυτίνη 100 γραμμάρια
Για το φύλλο
Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και μετά το φαγητό με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά ένα γλυκό τραβιέται. Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου ένα μελωμένο και λαχταριστό νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο με σιμιγδαλόκρεμα, φύλλο κρούστας και μελωμένη σιρόπι.
Με βουτυράτα φύλλα που κάνουν “κρατς” στη καρδιά κάθε φορά που τα κόβουμε με το πιρουνάκι μας και με μία βελούδινη κρέμα από χοντρό και ψιλό σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ και γάλα καρύδας. Ένα ιδανικό γλυκό για την περίοδο της νηστείας, τους vegans και τους χορτοφάγους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γλυκό για 25η Μαρτίου: Νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε και ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Προσθέτουμε στο μείγμα και την ζάχαρη και την διαλύουμε ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αφού λιώσει η ζάχαρη στην κατσαρόλα προσθέτουμε και το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Εκτέλεση για το γαλακτομπούρεκο
Χωρίζουμε τα φύλλα μας σε μισά για το κάτω μέρος του ταψιού και σε άλλα μισά για το πάνω μέρος του γαλακτομπούρεκου. Σε ένα ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε με την φυτίνη την οποία την είχαμε λιώσει προηγουμένως σε ένα μπρίκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα μισά φύλλα της συσκευασίας.
Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα κρούστας της συσκευασίας, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ενδιάμεσα με την φυτίνη.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο γαλακτομπουρεκο από τη Σόφη Τσιώπου
Κόβουμε το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Όσο ψήνεται το γαλακτομπούρεκο ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και το ξύλο κανέλας και βράζουμε το σιρόπι μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού ψηθεί το γαλακτομπούρεκο το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι σε καυτό γλυκό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marianthi Lavrentaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή