Μία λαχταριστή συνταγή για αφράτη πάστα νουτέλα με σιροπιασμένο σοκολατένιο παντεσπάνι, γλάσο και μια βελούδινη κρέμα που την καθιστά ιδανικό γλυκό για κέρασμα.
- αυγα 4
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- σπορέλαιο 220 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια κοσκινισμένο
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια πλήρης ζαχαροπλαστικής
- τυρί κρέμα 500 γραμμάρια
- nutella 2 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια
- nutella 2 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο
- nutella 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το στόλισμα
Αχ! Αυτή η Τζένη Τσανακτσίδου ξέρει να μας κάνει να σταματάμε τις διατροφές μας. Πάστα με αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα με νουτέλα, γλάσο με νουτέλα και ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ με νουτέλα, γιατί αν είναι να το κάνουμε, θα το κάνουμε σωστά!
Είναι μία αφράτη πάστα νουτέλα που μπορούμε να την προσφέρουμε και σαν τούρτα γενεθλίων ή σαν κέρασμα. Σίγουρα πάντως μπορούμε να την φτιάξουμε για να γλυκαθούμε, ακόμη κι αν δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη περίσταση. Αξίζει να την δοκιμάσετε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Αφράτη πάστα νουτέλα:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το σπορέλαιο και σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο κοσκινισμένο και στο τέλος την βανίλια.
Δείτε ακόμα Πάστα με λευκό παντεσπάνι και γλάσο
Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή σε ένα τσέρκι Νο30 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε το σιρόπι μας για 4 λεπτά, μετά το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι το καυτό παντεσπάνι.
Εκτέλεση για την κρέμα στην Αφράτη πάστα νουτέλα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί στο μίξερ. Σε ένα ξεχωριστό μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με την νουτέλα εξίσου σε σφιχτή σαντιγί. Ενώνουμε τα δύο μείγματα απαλά και τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κρύο παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Αφού το γλυκό παγώσει καλά φτιάχνουμε το γλάσο του.
Εκτέλεση για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι σπάμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την νουτέλα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την μεταφέρουμε στο κατσαρολάκι με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
Αφού ομογενοποιηθεί το γλάσο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει λείο το γλάσο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αφήνουμε το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου για 4 λεπτά και στην συνέχεια το στρώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό μας με προσοχή. Στο τέλος γλασάρουμε με λίγη επιπλέον νουτέλα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.
Tips για την Αφράτη πάστα νουτέλα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την κρέμα και κλασική κρέμα γάλακτος απλά προσθέτουμε ζάχαρη άχνη όταν την χτυπάμε στο μίξερ για να μην βγει άγλυκο το γλυκό.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα