Μιας και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει επικίνδυνα δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε, ας γλυκαθούμε. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα δροσερό μπισκοτόγλυκο με αφράτη κρέμα και ζελέ για τον καύσωνα.
- ζελέ 1 συσκευασία φράουλα
Υλικά
- μπισκότα 1 πακέτο πτι μπερ
- Γάλα φρέσκο 1 μπολάκι κρύο
Για την βάση
- Γάλα φρέσκο 600 ml κρύο
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 μιλφέιγ
Για την κρέμα
Ο καύσωνας θέλει καλοπέραση. Θέλει μπάνιο σε θάλασσες και πισίνες, θέλει δροσερά ροφήματα, ελαφριά φαγητά και σαλάτες και φυσικά δροσιστικά γλυκά. Όπως αυτό το αφράτο μπισκοτόγλυκο με αφράτη κρέμα και ζελέ.
Δείτε ακόμα Εύκολο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο
Γίνεται στο λεπτό και είναι πεντανόστιμο για μικρούς και μεγάλους. Εμείς το δοκιμάσαμε και απλά ξετρελαθήκαμε. Μπορείτε να το φτιάξετε και σαν τούρτα σε γιορτές και γενέθλια και το χαρούμενο χρώμα του ζελέ (που μπορούμε να διαλέξουμε όποιο ζελέ μας αρέσει) θα αρέσει πολύ και οπτικά στα παιδιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με ζελέ:
Εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με ζελέ
Αρχικά φτιάχνουμε το ζελέ της αρεσκείας μας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το βάζουμε στην κατάψυξη. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί 22 εκατοστών. Βουτάμε τα μπισκότα πτι μπερ από το κρύο φρέσκο γάλα και τα στρώνουμε με μία στρώση στον πάτο του ταψιού.
Όσα μπισκότα μας περισσέψουν, προσπαθούμε με αυτά να καλύψουμε τα κενά ανάμεσα στην βάση. Στο μίξερ βάζουμε το κρύο φρέσκο γάλα για την κρέμα και το χτυπάμε μαζί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Δείτε ακόμα Εύκολο μπισκοτόγλυκο ανάμεικτο
Μόλις το ζελέ γίνει σαν μαρμελάδα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το στρώνουμε με προσοχή πάνω από την κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί το ζελέ και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr