Ψάχνετε συνταγή για γλυκό για του Αγίου Δημητρίου; Σας έχουμε ένα ζουμερό κωκ ταψιού που θα αρέσει σε όλους. Μια εύκολη συνταγή που θα σας ξελασπώσει.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια πλήρης
- βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο σοκολάτας
Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου πλησιάζει και είναι μία μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία μας. Αν λοιπόν έχετε έναν δικό σας άνθρωπο που τον λένε Δημήτρη ή Δήμητρα, τότε σίγουρα το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου από την Τζένη Τσανακτσίδου θα σας λύσει τα χέρια!
Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη Γιάννηδες, Γιώργηδες και Δημήτρηδες. Και έφτασε η εποχή που ο Δημήτρης και η Δήμητρα έχουν την τιμητική τους. Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου ήρθε κι εμείς ετοιμάζουμε ένα ιδιαίτερο και πολύ εύκολο κέρασμα για Γλυκό για του Αγίου Δημητρίου Κωκ ταψιού σε γλυκό ψυγείου!
Η Τζένη Τσανακτσίδου ζωγράφισε πάλι με αυτό το γλυκό για του Αγίου Δημητρίου. Με τα πιο απλά υλικά ετοίμασε για εμάς ένα κέρασμα που θα το ζήλευε μέχρι και το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της περιοχής μας. Γιατί να δίνετε έναν σκασμό λεφτά ενώ μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας και μάλιστα…πιο νόστιμο
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γλυκό για του Αγίου Δημητρίου:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το παντεσπάνι για το Γλυκό για του Αγίου Δημητρίου
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, στο μίξερ. Έπειτα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις, κοσκινισμένο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 28ν με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Το βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και στην συνέχεια το κόβουμε σε 2 δίσκους.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε λίγο κρύο φρέσκο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε στο γάλα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Δείτε ακόμα Σπέσιαλ κωκ , Αφράτο γλυκό εντυπωσιακό ,Θεϊκό !!!
Μόλις η κρέμα πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το έναν δίσκο παντεσπάνι στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω την καυτή κρέμα. Κλείνουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι.
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Σπάμε μέσα την κουβερτούρα με τα χέρια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Μόλις ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει λείο το γλάσο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γαρνίρουμε το κρύο γλυκό με το κρύο γλάσο.
Τιπς
Μπορείτε να το φτιάξετε και σε πυρέξ και να ρίξετε τρούφα από πάνω. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να το συροπιάσετε. ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!Αφηνουμε να κρυωσει!! Στη συνέχεια σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με ένα κουτάλι και μέτα από πάνω ρίχνουμε την κρέμα
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr