Αν ψάχνετε ένα δροσερό και νόστιμο γλυκό για του Αγίου Γεωργίου Σας έχουμε συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake που λιώνει στο στόμα!
- μπισκότα 2 πακέτα Oreo
- βουτυρο 60 γραμμάρια λιωμένο
- πραλίνα 1-2 κουταλιές της σούπας φουντουκιού
Υλικά
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 150 γραμμάρια
- βανίλια 2
- τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
- μπισκότα 1 πακέτο σπασμένα Oreo
Για την κρέμα
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 70 γραμμάρια
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για την γκανάζ
Το cheesecake είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά είτε μιλάμε για το παραδοσιακό cheesecake με το βύσσινο είτε για τις διάφορες παραλλαγές του. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μία εύκολη και οικονομική συνταγή για λαχταριστό και αφράτο cheesecake που λιώνει στο στόμα με μπισκότα oreo.
Δείτε ακόμα Το εύκολο γλυκό της Τρίτης: Σοκολατένιο cheesecake στο πυρέξ
Είναι ένα γλυκό με οικονομικά υλικά που γίνεται στο πόδι. Μπορούν να το φτιάξουν ακόμη και οι φοιτητές που ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχουν πολλά λεφτά και ακόμα ίσως να μην έχουν εξελίξει ακόμη τις δυνατότητές τους στην μαγειρική. Δοκιμάστε το λοιπόν!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το λαχταριστό cheesecake Oreo
Εκτέλεση για το λαχταριστό cheesecake Oreo
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα oreo για την βάση στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ομογενοποιούμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Στρώνουμε την βάση σε ένα τσέρκι 24 εκατοστών και πατάμε λίγο με τα χέρια μας μέχρι να ισιώσει η βάση.
Πάνω από την βάση στρώνουμε την πραλίνα φουντουκιού. Βάζουμε την βάση στο ψυγείο και χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, μαζί με την ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το τυρί κρέμα.
Μόλις η σαντιγί μας είναι έτοιμη, σπάμε μέσα στη σαντιγί τα μπισκότα oreo και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, κάνοντας απαλές κινήσεις, για να μην χαθεί ο όγκος της σαντιγί. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την βάση στο τσέρκι και ετοιμάζουμε την γκανάζ σοκολάτας.
Δείτε ακόμα Cheesecake Toblerone
Λιώνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη στην ζεστή κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να γυαλίσει η γκανάζ.
Αφήνουμε την γκανάζ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την απλώνουμε πάνω από το cheesecake. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες και ξεφορμάρουμε.
Tips για το λαχταριστό cheesecake Oreo
Μπορείτε αντί για φυτική κρέμα γάλακτος να βάλετε κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Χρήστος Παράσχος
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr