Γλυκο κουταλιου καρότο με πορτοκάλι!… 🙂 !
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό καρότα
7 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι τού γλυκού ξινό
3 ποτήρια ζάχαρη
1/2 ποτήρι ασπρισμένα αμύγδαλα
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
2 πορτοκάλια .. (τό χυμό τους) ..
2 βανίλιες
2 μέ 3 γαρίφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Πλύνετε τά καρότα καί τρίψτε τα στόν τρίφτη από τήν χοντρή του πλευρά.
Διαλύστε τό ξινό σέ ποσότητα 5 ποτηριών νερού, προσθέστε τά καρότα καί αφήστε γιά 2 ώρες. Στή συνέχεια τά στραγγίζετε.
2) Ρίξτε 2 ποτήρια νερό καί τή ζάχαρη στήν κατσαρόλα καί βράστε σέ δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει ή ζάχαρη προσθέστε τά καρότα, τά αμύγδαλα, τίς βανίλιες, τά γαρίφαλλα, τήν κανέλα, τό χυμό τών πορτοκαλιών καί αφήστε τό μείγμα νά βράσει γιά 10 μέ 15 λεπτά.
3) Κλείστε τό μάτι τής κουζίνας καί αφήστε τήν κατσαρόλα επάνω γιά ακόμη λίγο. Βγάλτε τήν κατσαρόλα από τήν εστία καί αφήστε τό γλυκό νά κρυώσει. Στή συνέχεια βάλτε τό γλυκό σέ βαζάκια.