Σας διαβεβαιώνω , πρόκειται για ένα υπέροχο γλυκό που συναγωνίζεται με τη γεύση του και την αρμονία των υλικών του ακόμα και την πιο περιποιημένη τούρτα . Η βάση του είναι φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και η κρέμα σοκολάτας είναι μια βελούδινη , σοκολατένια πατισσερί . Όσο για το καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό για να μετατραπεί σε μια γευστική πανδαισία . Μια απλή , ανάλαφρη σαντιγύ και λίγη τρούφα σοκολάτας αρκούν για να συμπληρώσουν το αποτέλεσμα…Όσοι το έχουν δοκιμάσει , έχουν απλά ξετρελαθεί!
Δείτε το :
Υλικά :
12-14 φρυγανιές κατά προτίμηση σικάλεως
Για το σιρόπι :
1 1/2 φλ.τσ. νερό
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή ρούμι)
Για την κρέμα σοκολάτας :
125 γρ. κουβερτούρα υγείας
650 ml. γάλα
50 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Επιπλέον για το γλυκό:
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη τύπου Garni +200 ml. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
Μια χούφτα τρούφα (κατά προτίμηση με σοκολατα γάλακτος) για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 και ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά . Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές φροντίζοντας να μοιράσουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας :
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί και λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομματιασμένη και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να έχουμε ένα “σοκολατένιο” γάλα. Παράλληλα , σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά , τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ και μια κουταλιά ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα . Όταν βράσει το γάλα , αδειάζουμε το περιεγχόμενο του μπωλ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα . Αποσύρουμε ΑΜΕΣΩΣ από τη φωτιά αφού η κρέμα “δένει” πολύ γρήγορα .
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές κι από πάνω απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα κουταλιά-κουταλιά.
Χτυπάμε την σκόνη βανίλιας (garni) με το κρύο γάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγύ και όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς , την απλώνουμε στην επιφάνεια . Πασπαλίζουμε με την τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Σημ. : Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα καλό είναι να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα . Καλό είναι μάλιστα να ετοιμάζουμε τρία ή τέσσερα κουτιά μαζί και να τα φυλάσσουμε στο ντουλάπι αφού διατηρούνται για αρκετό καιρό.
Τη διαδικασία παρασκευής θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ ,
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα