Close

Γλυκό ψυγείου με φρέσκο κεράσι

Γλυκό ψυγείου με φρέσκο κεράσι

Μπορεί να γίνει ένα φανταστικό γλυκό ψυγείου για την οικογένεια, μπορεί να γίνει η πιο γευστική και εντυπωσιακή τούρτα για κέρασμα και για γενέθλια, μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε περίσταση θέλετε! Αυτό το γλυκό είναι από τα πιο δροσερά, απολαυστικά που έχετε φάει ποτέ!

 

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.

 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν έρθει σε θερμοκρασία σώματος την ενσωματώνουμε στην σαντιγί με απαλές κινήσεις.
Προσθέτουμε τα κεράσια που έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
Απλώνουμε την μους πάνω από το κρύο παντεσπάνι και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα σκεύος βάζουμε την σαντιγί σε σκόνη μαζί με το γάλα και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγί σε σκόνη χτυπάμε 400 ml κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.

Καλύπτουμε την τούρτα με το τρόπο που σας δείχνουμε.
Προαιρετικά διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας και κεράσια.

Πηγή: foodaholics