Μπορεί να γίνει ένα φανταστικό γλυκό ψυγείου για την οικογένεια, μπορεί να γίνει η πιο γευστική και εντυπωσιακή τούρτα για κέρασμα και για γενέθλια, μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε περίσταση θέλετε! Αυτό το γλυκό είναι από τα πιο δροσερά, απολαυστικά που έχετε φάει ποτέ!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 165 γρ
- αυγα 4
- ζαχαρη 200 γρ
- βανίλια 2
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- σοκολάτα 150 γρ
- σαντιγί 2 φακελάκια σε σκόνη
- γάλα 400 ml
- κερασια 500 γρ
Υλικά
Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν έρθει σε θερμοκρασία σώματος την ενσωματώνουμε στην σαντιγί με απαλές κινήσεις.
Προσθέτουμε τα κεράσια που έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
Απλώνουμε την μους πάνω από το κρύο παντεσπάνι και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα σκεύος βάζουμε την σαντιγί σε σκόνη μαζί με το γάλα και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγί σε σκόνη χτυπάμε 400 ml κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
Καλύπτουμε την τούρτα με το τρόπο που σας δείχνουμε.
Προαιρετικά διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας και κεράσια.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα