Δίχρωμο Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές κρέμα-πορτοκάλι. Ένα δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές από την Τζένη Τσανακσίδου
- φρυγανιά 2 σειρές
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 120 γραμμάρια
Για την κρέμα βανίλιας
- πορτοκαλάδα 6 ποτήρια νερού με ανθρακικό
- ζαχαρη 2 ποτήρια νερού
- κορν φλαουρ 120 γραμμάρια
Για την κρέμα πορτοκαλιού
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να φτιάξει για εμάς ένα δροσερό, ελαφρύ και μέσα στην γλύκα, δίχρωμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές για το Καλοκαίρι αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Για το συγκεκριμένο δίχρωμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές απαιτούνται τα πιο απλά και οικονομικά υλικά και σίγουρα η πιο εύκολη διαδικασία.
Λίγες φρυγανιές, ένα σιρόπι φτιαγμένο μόνο από ζάχαρη και νερό, μία κρέμα βανίλια με γάλα, κορν φλάουρ και ζάχαρη και μία κρέμα πορτοκαλιού με ζάχαρη, πορτοκαλάδα και κορν φλάουρ. Λίγα υλικά για το πιο νόστιμο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου ψυγείου με φρυγανιές που δεν θα μείνει ούτε κομμάτι!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές κρέμα-πορτοκάλι
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσακαντσίδου
Εκτέλεση για την βάση του Δίχρωμου Γλυκού ψυγείου με φρυγανιές
Παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε στον πάτο του δύο σειρές φρυγανιές. Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά το νερό και με την ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη το σιρόπι είναι έτοιμο και σιροπιάζουμε τις φρυγανιές με ζεστό σιρόπι.
Εκτέλεση για την κρέμα βανίλιας
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει. Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές. Την στρώνουμε για να πάει παντού.
Εκτέλεση για την κρέμα πορτοκαλιού
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 5 ποτήρια του νερού πορτοκαλάδα με ανθρακικό μαζί με την ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα μας. Στο μεταξύ σε 1 ποτήρι του νερού πορτοκαλάδα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα
Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να πήξει η κρέμα πορτοκαλιού. Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και την αφήνουμε για 7 λεπτά στην άκρη. Ανακατεύοντάς την και με μία κουτάλα ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού πάνω από την κρέμα βανίλια με προσοχή. Αφού κρυώσει καλά τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή