Γλυκό ψυγείου με μπισκότα κρέμα παντεσπάνι και γκανάζ σοκολάτας. Ένα θεϊκό γλυκό ψυγείου διαφορετικό από τα αλλά που θα σας συναρπάσει.
- καρύδα Διακόσμηση σε σκόνη
Υλικά
- αυγα 4
- ζάχαρη άχνη 1 ποτήρι
- κακαο 1 φακελάκι 25 γρ (3 κουταλιές της σούπας)
- μπέικιν πάουντερ 1 συσκευασία
- βανίλια 1 φακελάκι
- αλευρι 1 ποτήρι
Για το παντεσπάνι
- γάλα 1 λίτρο
- αυγα 2
- νισεστέ 4 κουταλιές
- αλευρι 4 κουταλιές
- ζάχαρη άχνη Ενάμιση ποτήρι
- βουτυρο 1 κτσ
- βανίλια 1 φακελάκι
Για την κρέμα
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- σοκολάτα 100 γραμμάρια γάλακτος
- κρεμα γαλακτος 400 ml (2 συσκευασίες)
- μπισκότα 1 συσκευασία πτι μπερ (με σοκολάτα)
Για την Γκανάζ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το παντεσπάνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 4 αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε στο μίξερ. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα μας να είναι ομοιογενές.
Έπειτα σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το μείγμα μας με την βοήθεια μιας μαρίζ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου ανάλογα τον φούρνο και επιβλέπουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να φουσκώσει.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα του γλυκού μας. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το νισεστέ, το αλεύρι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Το ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει ενώ σιγά σιγά το μείγμα μας θα γίνεται σταδιακά παχύρρευστο.
Στην συνέχεια και αφού είναι παχύρευστο το μείγμα μας, προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη και όμορφη κρέμα.
Έπειτα και εφόσον είναι έτοιμη η κρέμα μας την ρίχνουμε σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με μία διαφάνεια να μην μπορεί να πάρει αέρα.
Στην συνέχεια, παίρνουμε το πυρέξ με το παντεσπάνι και περιχύνουμε ενάμιση ποτήρι γάλα επιφανειακά.
Προχωρούμε με την παρασκευή της γκανάζ. Σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα και την σοκολάτα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε 400 ml κρέμας γάλακτος και την χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Αφού αφρατέψει ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με την κρέμα που φτιάξαμε στην αρχή, αφού αφαιρέσουμε την διαφάνεια. Ανακατεύουμε το νέο μείγμα με το μίξερ.
Συναρμολόγηση:
Ρίχνουμε την μισή περίπου κρέμα από το προηγούμενο βήμα πάνω από το παντεσπάνι και με μία σπάτουλα βοηθάμε να πάει η κρέμα σε όλη την επιφάνεια. Στην συνέχεια παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπερ, και αφού τα βουτάμε λίγο στο γάλα τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα, ένα ένα, το ένα δίπλα στο άλλο. Αφού έχουμε καλύψει όλη την επιφάνεια με μπισκότα, ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και με μία σπάτουλα βοηθάμε την κρέμα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω την γκανάζ.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε από πάνω ένα κουταλάκι καρύδα σε σκόνη.