Συνταγή για Γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα. Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με σιμιγδαλόκρεμα από ψιλό σιμιγδάλι, σαβαγιάρ βουτηγμένα σε χυμό και κρέμα με χυμό στην επικάλυψη.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 1 κούπα
- Σιμιγδάλι ψιλό ¼ κούπας
- κορν φλαουρ ¼ κούπας
- βανίλια 1
Υλικά
- χυμός ¾ του λίτρου της αρεσκείας μας
- ζαχαρη Περίπου ¼ κούπας
- κορν φλαουρ ¼ κούπας
- Ξύσμα πορτοκαλιού Λίγο
- σταγόνες σοκολάτας Λίγες λευκής σοκολάτας
Για την επικάλυψη
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα λαχταριστό και δροσερό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα, χυμό και σαβαγιάρ βουτηγμένα σε χυμό. Πάντα είχαμε μία αδυναμία στα γλυκά με φουτώδη γεύση γι’ αυτό και το σημερινό μας γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα το δοκιμάσαμε, το αγαπήσαμε και τώρα το μοιραζόμαστε μαζί σας.
Είναι ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου με οικονομικά υλικά που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους κανέναν σας. Μικροί και μεγάλοι θα το απολαύσουν και θα το ζητούν συνέχεια. Είναι το τέλειο γλυκό μετά το Κυριακάτικο τραπέζι, το Καλοκαίρι ή την Άνοιξη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα:
Μια βόλτα στο χωριό για καφεδάκι κ δε θα μπορούσα να πάω με άδεια χέρια. Το πιο δροσιστικό ελαφρύ γλυκάκι στο τσακ μπαμ έτοιμο. Με λίγα υλικά σαβαγιάρ, γάλα, σιμιγδάλι, κορν φλάουρ, χυμό ό,τι γεύση μας αρέσει, βανιλέτα.
Εκτέλεση για την σιμιγδαλόκρεμα
Ξεκινάμε το γλυκό μας με την σιμιγδαλόκρεμα. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί λίγο το γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σιμιγδαλόκρεμα.
Μόλις πήξει προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 26αρα και στρώνουμε μία λαδόκολλα. Παίρνουμε από το 1 λίτρο χυμό το 1/4 του λίτρου και βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ μέσα στον χυμό.
Δείτε ακόμα Φανταστικο γλυκο ψυγειου Black Forest
Έπειτα τα στρώνουμε στην φόρμα. Απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ την σιμιγδαλόκρεμα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μισή ώρα. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα της επικάλυψης.
Εκτέλεση για την κρέμα της επικάλυψης
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 3/4 του λίτρο χυμό, δηλαδή όσος χυμός μας περίσσεψε από τον χυμό που χρησιμοποιήσαμε για τα σαβαγιάρ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει στρώνουμε την κρέμα επικάλυψης πάνω από την σιμιγδαλόκρεμα. Πασπαλίζουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Tips για το γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και σιμιγδαλόκρεμα
Στην επικάλυψη η ζάχαρη είναι προαιρετική. Συνολικό ο χυμός που χρειαζόμαστε είναι 1 λίτρο και για τα σαβαγιάρ και για την κρέμα της επικάλυψης. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιον χυμό θέλουμε.
Οι σταγόνες λευκής σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού είναι προαιρετικό. Στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε ανάμεικτος χυμός του εμπορίου με μήλο, πορτοκάλι και καρότο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15