Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολατένια κρέμα πατισερί, σαντιγί, και βάση από τσουρέκι!Δείτε τη συνταγή μας γι’αυτό το γλυκό που μπορείτε να φτιάχνετε σε γιορτές, σαν κέρασμα αλλά και για όλη την οικογένεια! Είναι και μία ωραία ιδέα για να αξιοποιούμε το τσουρέκι που έχει περισσέψει!
- γάλα 1 λίτρο
- ζαχαρη 200 γρ. κρυσταλλική
- αυγα 6 κρόκους, από μεσαία
- κορν φλαουρ 100 γρ.
- κακαο 50 γρ. άγλυκο κοσκινισμενο
- βανίλια 2
- βουτυρο 100 γρ. παγωμένο
- μελι 1 κσ
Για την κρέμα
- γάλα 400 ml καυτό
- λικέρ 1 σφηνακι μαστίχα
- κρεμα γαλακτος 400 γρ 35% λιπαρα, χτυπημενη στο μιξερ
Σιροπι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. βούτυρο.
Βάζουμε τις μισές φέτες από το τσουρέκι και ψήνουμε για 1 λεπτό και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες.
Απλώνουμε το τσουρέκι σε ταψί 25×32 εκ. φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά από τη βάση του ταψί και περιχύνουμε με το καυτο
* σιρόπι*, αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί.
Για την σοκολατένια κρέμα πατισερί
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε τα 900 γρ. από το γάλα, τη μισή ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε,
προσθέτουμε και τη βανίλια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ ,το κακαο και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση το μείγμα στην κατσαρόλα,την αποσύρουμε ,μεταφέρουμε πολύ αργά στο μπολ με τους κρόκους,5 κουτάλες ( κουτάλα σερβ. σούπας)ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και βάζουμε πάλι στη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και το μελι!
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Απλώνουμε πάνω από το τσουρέκι και καλύπτουμε με μεμβράνη ,για να μην πιάσει κρούστα!
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει και να σφίξει το γλυκό.
Απλώνουμε τη σαντιγί με ένα κουτάλι και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές πάνω στη σαντιγί μας.
Πασπαλίζουμε με τρουφα σοκολατας και σερβίρουμε!
Η συνταγή είναι απο τη φίλη της κλειστής μας ομάδας Margarita KariwtouΣυνταγες για παιδια & more