Το πιο λαχταριστό και δροσερό γλυκό ψυγείου με βάφλες και κεράσι!! Δεν υπάρχει αυτό το γλυκάκι είναι σκέτος πειρασμός και ότι καλύτερο θα έχετε δοκιμάσει!!!
- βαφλες 16
- κρεμα γαλακτος 400 ml
- γιαουρτι 200 γρ
- τυρί κρέμα 200 γρ
- πραλίνα 400 γρ
- κερασια 500 γρ
- ζαχαρη 100 γρ
- νερό 300 ml
- νισεστέ 2 κουταλιές
- βανίλια 2
Υλικά
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε το νερό με το νισεστέ.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσια) μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
- Βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε.
- Απλώνουμε πραλίνα στις βάφλες και κάνουμε μία στρώση σε ταψί 30χ22 εκατοστά
- Βάζουμε την μισή κρέμα, τα μισά κρύα κεράσια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μία φορά.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: foodaholics