Συνταγή για το πιο καλοκαιρινό Γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλα. Δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ανθός αραβοσίτου φράουλα, ανθός αραβοσίτου κρέμα και ζελέ φράουλας.
- άνθος αραβοσίτου 1 φάκελος στιγμής με γεύση φράουλα
- Γάλα φρέσκο 350 ml κρύο
Υλικά
- άνθος αραβοσίτου 1 φάκελος στιγμής με γεύση βανίλια
- Γάλα φρέσκο 350 γραμμάρια
Για την κρέμα βανίλιας
Το Καλοκαίρι λατρεύουμε τις δροσερές και ελαφριές γεύσεις τόσο στα φαγητά όσο και στα γλυκά. Τίποτα πιο νόστιμο και δροσερό λοιπόν από ένα γλυκό ψυγείου με κρέμα φράουλα, κρέμα βανίλια και ζελέ φράουλα. Θα χρησιμοποιήσουμε ανθός αραβοσίτου στιγμής για τις κρέμες μας.
Εκτός από ένα πεντανόστιμο γλυκό είναι και πολύ οικονομικό αφού στην ουσία θα χρειαστούμε μόλις 3 υλικά για να το φτιάξουμε. Αν θέλετε λοιπόν ένα καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με γεύση φράουλας και βανίλιας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μία περιουσία βρίσκεστε στη σωστή συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλα:
Ένα εύκολο ελαφρύ και δροσερό γλυκό με τρία υλικά.
Εκτέλεση για την κρέμα φράουλα
Αρχικά στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα στιγμής μαζί με το φρέσκο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και να γίνει μία απαλή κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα φράουλας σε μία φόρμα σιλικόνης. Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα ελαφρώς.
Εκτέλεση για την κρέμα βανίλιας
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής βανίλιας χτυπώντας και πάλι στο μίξερ την κρέμα βανίλια με το γάλα, μέχρι να γίνει μία βελούδινη κρέμα. Βάζουμε την κρέμα βανίλια πάνω από την κρέμα φράουλα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Εκτέλεση για το ζελέ φράουλας
Ετοιμάζουμε και το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και με τα δάχτυλά μας ξεκολλάμε σιγά σιγά από τα τοιχώματα της φόρμα την κρέμα. Προσθέτουμε τον ζελέ φράουλας από πάνω τον οποίο τον έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου με μους φράουλας
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Λίγο πριν πήξει βάζουμε το γλυκό μας για 15 λεπτά στην κατάψυξη για να πήξει πιο εύκολα και ωραία το ζελέ. Μόλις πήξει ξεφορμάρουμε το γλυκό μας βάζοντας την φόρμα σε ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Pellumbesha Lumi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές