Γλυκό σύκο της Τζένης Τσανακτσίδου. Συνταγή για Γλυκό σύκο της Τζένης Τσανακτσίδου με δεμένο σιρόπι.
Το γλυκό του κουταλιού σύκο είναι πεντανόστιμο και σίγουρα αποτελεί ένα αγαπημένο γλυκό για πολλούς. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μία στροφή στην παράδοση και θα φτιάξουμε γλυκό σύκο της Τζένης Τσανακτσίδου.
Με λίγα υλικά και μία εύκολη διαδικασία που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Το δοκιμάσαμε και μας γύρισε πίσω στα παιδικά μας χρόνια αφού μας θύμισε το γλυκό του κουταλιού σύκο που έφτιαχνε η γιαγιά. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γλυκό σύκο της Τζένης Τσανακτσίδου:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού σύκο
Στην αρχή πλένουμε πολύ καλά τα σύκα έτσι ώστε να στάξει το γάλα τους και να το απομακρύνουμε από τα σύκα. Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε λίγο το κοτσάνι τους. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τρυπάμε το σύκο από κάτω προς τα πάνω, έτσι ώστε να μπορέσει το σιρόπι να περάσει στο εσωτερικό του κατά το βράσιμο.
Βάζουμε τα σύκα σε μία λεκάνη, με νερό και τον χυμό ενός λεμονιού για 2 ώρες για να κρατήσουν το χρώμα τους. Έπειτα βάζουμε τα σύκα σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 3 ώρες, πετώντας κάθε φορά το νερό τους. Τα περνάμε από το τρυπητό και τα σουρώνουμε πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει. Αφού το σιρόπι είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα σύκα.
Δείτε ακόμα Γλυκό σύκο χωρίς γαλαζόπετρα και ασβεστόνερο
Βράζουμε τα σύκα μαζί με το σιρόπι για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό πολύ καλά. Στο τέλος μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και απολαμβάνουμε.
Tips για το Γλυκό σύκο της Τζένης Τσανακτσίδου
Αντί για βανίλια μπορούμε να βάλουμε αρμπαρόριζα. Τα σύκα δεν πρέπει να έχουν σπόρια για να γίνουν γλυκό. Να είναι σκληρά.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr