Γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο χωρίς ζάχαρη για εσάς που θέλετε να προσέξετε την διατροφή σας αλλά δεν θέλετε να αποχωριστείτε τελείως το γλυκό από την ζωή σας. Αυτό το υπέροχο γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο και χωρίς ζάχαρη έχει μόλις 102 θερμίδες και είναι ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο γλυκό.
- αλευρι 1/2 φλ.
- μπέικιν πάουντερ 1 και 1/4 κ.γ.
- αλατι 1/4 κ.γ.
- ελαιολαδο 1/2 κ.σ.
- ζάχαρη καρύδας 3/4 φλ.
- αυγα 3
- γάλα 2 φλ. 1,5%
- καρύδα 1 φλ. τριμμένη
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κ.γ.
Υλικά
Δείτε ακόμα Cookies μπανάνα με βρωμη και μέλι
Είναι υπέροχο, δεν έχει ζάχαρη παρά μόνο υποκατάστατα αυτής και έχει αυγά. Είναι πολύ διαιτητικό και είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε χωρίς ενοχές. Εμείς προσπαθούμε να χάσουμε κιλά τον τελευταίο καιρό γιατί η καραντίνα μας έχει φάει, και αυτό το γλυκό είναι η αγαπημένη μας επιλογή. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο γλυκό που ανακαλύψαμε τυχαία πριν από λίγο καιρό και βαλθήκαμε να το κάνουμε πιο light και πιο ελαφρύ. Και τα καταφέραμε! Αυτό το γλυκό ταψιού ινδοκάρυδο χωρίς ζάχαρη είναι απλά πεντανόστιμο…
Η συνταγή του… πανεύκολη και ο λόγος είναι ότι απλά ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ, τα ανακατεύετε με έναν αναδευτήρα χειρός και βάζετε το γλυκό στον φούρνο. Μετά από 25-30 λεπτά το έχετε έτοιμο, αχνιστό και κρεμώδες μπροστά σας.
Πόσες θερμίδες έχει το συγκεκριμένο γλυκό;
Το κάθε κομμάτι έχει μόλις 102 θερμίδες το οποίο είναι εκπληκτικό! Και είναι τόσο νόστιμο που πραγματικά δεν θα μπορέσετε να μείνετε σε ένα μόνο κομμάτι.
Από την κλασική βραζιλιάνικη συνταγή έχουμε αφαιρέσει αρκετά παχυντικά υλικά και έχουμε προσθέσει άλλα πιο υγιεινά και light. Mειώσαμε τα αυγά, αφαιρέσαμε το βούτυρο, αφαιρέσαμε την ζάχαρη και το κάναμε πολύ πολύ πιο light.
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
10 μερίδες
102 θερμίδες
Εκτέλεση για γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο χωρίς ζάχαρη
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με έναν αναδευτήρα χειρός.
Στο μεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών βάλτε αντικολλητικό χαρτί.
Ρίξτε το μείγμα μέσα και βάλτε το στον φούρνο.
Ψήστε στον αέρα για 25-30 λεπτά. Στα 25 λεπτά μπήξτε ένα μαχαίρι στο γλυκό για να δείτε αν βγει καθαρό. Αν βγει καθαρό το γλυκό είναι έτοιμο.
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψετε. Μπορείτε να το απολαύσετε και με παγωτό.
Tips για γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο χωρίς ζάχαρη
Αντί για στέβια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη από monk fruit, ξυλιτόλη, εριθρυτόλη, στέβια 1:1 κλπ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Emily Vagia
Δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube ΕΔΩ
Ακολουθήστε την Emily Vagia στο Instagram ΕΔΩ
Η συνταγή ανέβηκε στο site της Emily Vagia ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα