Συνταγή για το Γλυκό των Θεοφανίων : Γλυκό Καραμέλας από την Τζένη Τσανακτσίδου με σπιτικό παντεσπάνι, σαντιγί και μία απολαυστική καραμέλα με φύλλα ζελατίνης.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- γκαρνί σκόνη βανίλιας 2 φακελάκια
Για την σαντιγί
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου που μοσχοβολάει καραμέλα .
Μιλάμε φυσικά για ένα απολαυστικό Γλυκό που μπορούμε να φτιάξουμε τα Θεοφάνια: Γλυκό Καραμέλας με σαντιγί γκαρνί, σπιτικό παντεσπάνι και καραμέλα με ζελατίνη για την επικάλυψη.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γλυκό των Θεοφανίων : Γλυκό Καραμέλας
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ξεκινάμε την συνταγή μας βράζοντας το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα μας για 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Στην συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί 26 ν., το λαδώνουμε και μεταφέρουμε σε αυτό το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που έχουμε. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα κεράσματα με μέλι και καρύδια
Αφού κρυώσει και το παντεσπάνι, σιροπιάζουμε το κρύο παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι. Από πάνω βάζουμε την σαντιγί που έχουμε φτιάξει από την σκόνη γκαρνί, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.
Εκτέλεση για την καραμέλα
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό. Παίρνουμε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και τα 150 ml νερού. Την βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να γίνει ανακατεύοντας το, το χρώμα καραμέλας.
Ρίχνουμε σε δόσεις το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος στίβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μεταφέρουμε την καραμέλα σε ένα μπολ ή σε ένα βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στο τέλος βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε στο κρύο γλυκό, πάνω από την σαντιγί την καραμέλα. Βάζουμε το γλυκό και πάλι στο ψυγείο και μόλις παγώσει η καραμέλα απολαμβάνουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Τζορτζ Μάικλ ερμήνευσε το πιο διαχρονικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι και πέθανε σαν Σήμερα τα Χριστούγεννα
- Η Γη της Ελιάς : Ο Ισίδωρος είναι ζωντανός
- Baba Vanga : Οι ανατριχιαστικές προβλέψεις της τυφλής μυστικίστριας που επαληθεύτηκαν το 2024
- Γλυκό της τελευταίας στιγμής: Σοκολατόπιτα
- Ρούντολφ ή Χριστουγεννιάτικο Δέντρο; Πες μου το ζώδιό σου να σου πω ποιο Χριστουγεννιάτικο στοιχείο είσαι