Συνταγή για γλυκό του κουταλιού αχλάδι από την ποικιλία κοντούλα με δεμένο σιρόπι και μόλις 5 υλικά για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας και να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας.
Συνταγή για γλυκό του κουταλιού αχλάδι!
Η κοντούλα είναι ποικιλία αχλαδιάς παραδοσιακή, παραγωγικότατη, με καρπούς πρασινοκίτρινους με κόκκινες αποχρώσεις, μετρίου μεγέθους, σχετικά πρώιμης ωρίμασης. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού με μόλις 5 υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού αχλάδι κοντούλα:
Εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού αχλάδι κοντούλα
Αρχικά παίρνουμε τα αχλάδια, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με λίγο ξινό και νερό για να μην μαυρίσουν. Αφαιρούμε τα αχλάδια από την λεκάνη με το ξινό και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό, τη ζάχαρη και το ξινό.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Βράζουμε για 50 λεπτά και ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται. Αφήνουμε το γλυκό για όλη τη νύχτα στην άκρη και την επόμενη μέρα δένουμε καλά το γλυκό βάζοντας και τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα στο τέλος. Το τοποθετούμε σε βάζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ντίνα Κατσίρη
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω