Υλικά και εκτέλεση
Πλένουμε 1 κιλό δαμάσκηνα, βγάζουμε τα κουκούτσι προσεκτικά για να μην μας σπάσουν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνουμε 3 κούπες ζάχαρη μια κούπα νερό και 3/4 της κούπες κονιάκ παίρνουμε ένα τούλι και βάζουμε μέσα 10 κουκούτσια από τα δαμάσκηνα μας 7 γαρίφαλα και και 2 ξυλάκια κανέλας η μια κγ κανέλα δένουμε το τούλι και το τοποθετούμε στην μέση του ταψιού Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 2 ώρες και μετά ψήνουμε στους 180 για 2ωρες χωρίς να ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και χωρίς να ανακατεύουμε [εγώ το είχα αφήσει όλο το βράδυ]
Μην σας ξεγελά το μάτι σας πάρτε με το κουτάλι σας σιρόπι βάλτε σε ένα πιάτο αφήστε λίγο το σιρόπι έχει δέσει!!
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμες συνταγές για το αγαπημένο σας τσιζκεικ διπλό…δαμάσκηνο και βερύκοκο που οπωσδήποτε θα λατρέψετε!
Συνταγή από Γωγώ Σαμίου !
Giota Pan -Οι χρυσοχέρες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές