Γλυκό του κουταλιού κεράσι χωρίς ασβέστη. Από τα ωραιότερα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού που αξίζει να το φτιάξετε.
Γλυκό του κουταλιού κεράσι από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού που αξίζει να το φτιάξετε, Διαλέξτε σκληρά και τραγανά κεράσια για να σας βγει τραγανο. Τα πετροκέρασα είναι ιδανικά. Παλιά , για να γίνουν ακόμα πιο τραγανά τα κεράσια στο γλυκό του κουταλιού , τα «πέρναγαν» πρώτα από τον ασβέστη. Σήμερα όμως δεν το επιχειρούμε.
Εκτέλεση για Γλυκό του κουταλιού κεράσι χωρίς ασβέστη
Πλένετε καλά τα κεράσια και βγάζετε τα κουκούτσια.Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τα αφήνετε περίπου 3 ώρες. Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες, ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό (δεν χρειάζεται ποιο πολύ γιατί βγάζουν και τα κεράσια),και τα βάζετε για βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Την ώρα που θα βράσουν τα ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά αλλά όχι από τη κατσαρόλα. Το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια το βάζουμε να βράσει ξανά για λίγο για να δέσει καλύτερα το σιρόπι.
Το Γλυκό του κουταλιού κεράσι χωρίς ασβέστη είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με μία τεράστια μπάλα παγωτό καϊμάκι
Συνταγή και φωτογραφία απο Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη