ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Υλικα
2 κιλα καθαρισμένο καρπούζι το ασπρο και λιγο απο το κοκκινο
2 κιλα ζαχαρη
2 βανιλιες
Χυμο από 1 λεμονι
6 λεμονια ζουμερα
Προσπαθησα να βρω ενα χοντροφλουδο καρπουζι για να γινει και ωραιο το γλυκο μου!!!.
Εκτέλεση
Καθαρισα πρωτα την πρασινη εξωτερικη φλουδα και αφησα λιγη ψυχα πάνω στο άσπρο μέρος.
Το εκοψα σε μετρια κομμάτια και τα εβαλα σε λεκάνη με νερό και προσθεσα τα 6 στυμμένα λεμόνια.
Εβαλα κατι βαρυ πανω για να μην εξεχουν απο το νερο και τα αφησα για 3 ώρες.
Τα σουρωσα και τα αφησα να στραγγισουν καλα !
Τα εβαλα στην κατσαρόλα,εριξα τη ζαχαρη και τα αφησα σε πολύ χαμηλή φωτιά μεχρι να λιώσει η ζάχαρη!
Μολις πάρει βράση, βραζω για 20 λ και αρχιζω να ξαφριζω!
. Αφηνω να κρυώσει καλα και την αλλη μέρα ξαναβραζωτο γλυκό για να δεσω το σιρόπι αφου προσθεσω τις βανιλιες και το χυμο ενος λεμονιου!Επλυνα τα βαζα τα εβαλα στο φουρνο να αποστηρωθουν και τα καπακια!Ζεστο οπως ειναι βαζω στα ζεστα βαζα σφιγγω καλα τα καπακια και αναποδογυριζω!Οταν κρυωσουν τοτε τα γυρναω!
Το μυστικο σε ολα τα γλυκα και ειδικα στο καρπουζι ειναι οτι πρεπει να δεσουμε καλα το σιροπι και μετα να βαλουμε τις φετες για να ειναι τραγανο!Το καρπουζι βγαζει πολλα υγρα!
Από την Αγαπημένη μου Σοφία Καρα
Δείτε εδώ πως να φτιάξετε υπέροχα γλυκά του κουταλιου και μαρμελάδες!