Graffe Napoletane: Αφράτοι λουκουμάδες για να απολαύσετε εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι. Τα Graffe Napoletane είναι ένα ξεχωριστό είδος λουκουμά, κάτι ανάμεσα σε λουκουμάδες και donuts. Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνετε στη Νάπολη της Ιταλίας, και είναι σαν αφρός. Mε μυρωδιά λεμονιού, πολύ αφράτοι, που γίνονται με πανεύκολο τρόπο στο τηγάνι και πασπαλίζονται με κρυσταλλική ζάχαρη.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- ζαχαρη 40 γρ κρυσταλλική
- ξερή μαγιά 1 φακ.
- βουτυρο 50 γρ. μαλακό
- αυγα 2
- νερό 120 με 150 γρ. χλιαρό
- λεμονι ξύσμα από ένα
Υλικά
- σπορέλαιο Αρκετό
Για το τηγάνισμα
- ζαχαρη Αρκετή κρυσταλλική
Για την επικάλυψη
Έχουν γεύση που μας παραπέμπει στα παιδικά μας χρόνια, αφού μοιάζει πολύ με τους λουκουμάδες που μας αγόραζαν οι γονείς μας στις παραλίες, όταν πηγαίναμε για μπάνιο τα Καλοκαίρια. Αξίζει να τους δοκιμάσετε και είμαστε σίγουροι ότι και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.
Δείτε ακόμα Αφράτοι λουκουμάδες με γέμιση μερέντα
Ένα γλυκάκι που και που άλλωστε δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ειδικά όταν είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά από τα χεράκια σας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Graffe Napoletane:
Εκτέλεση για Graffe Napoletane
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε την ζάχαρη, την ξερή μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά, το χλιαρό νερό το ξύσμα λεμονιού. Ξεκινάμε να πλάθουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε για μία ώρα στην άκρη σκεπασμένη, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μόλις περάσει η μία ώρα, ξεκινάμε να πλάθουμε με την ζύμη μας μπαστουνάκια που ενώνουμε τις άκρες τους σαν ψαράκι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Σε ένα κατσαρολάκι έχουμε βάλει αρκετό σπορέλαιο και το βάζουμε να κάψει στο μάτι.
Μόλις κάψει, βουτάμε μέσα τα μπαστουνάκια μας, με προσοχή για να ην χαλάσει το σχέδιο και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες μας σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει τα περιττά λάδια. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και απολαμβάνουμε.
Tips για Graffe Napoletane
Για να γίνουν αφράτοι οι λουκουμάδες και απο έξω τραγανοί πρέπει το λάδι να είναι καυτό. Και να τοποθετήσουμε τους λουκουμάδες μας σε χαρτί κουζίνας.
Το λεμόνι αν δεν μας αρέσει μπορούμε να το παραλείψουμε.
Τα υλικά της συνταγής αντιστοιχούν σε 10 κομμάτια Graffe Napoletane.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα