Ο Γιώργος Ζώλης ετοίμασε για εμάς μία πανεύκολη, οικονομική και γρήγορη συνταγή για όσες και όσους είναι πολυάσχολοι και δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν. Αφράτη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με τυριά και αλλαντικά που μοιάζει με σουφλέ.
Τηγανιτά πατατοπιτάκια με φέτα
Συνταγή με πατάτες, τυριά και αλλαντικά. Αφράτη ψευτό πατατόπιτα με λιωμένα τυριά και αλλαντικά χωρίς φύλλο για μεσημεριανό ή βραδινό που λιώνει στο στόμα! Πανεύκολη και σκέτη κόλαση για μικρούς και μεγάλους,
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γρήγορη συνταγή με πατάτες, τυριά και αλλαντικά:
Ingrédients de la recette
1 kilo de pommes de terre nettoyées et grossièrement râpées
80g d’huile de tournesol
400g de fromages fondants
150g de lardons
200 g de jambon ou de dinde
Sel, poivre, paprika fumé
Thym ou origan
*******************************************************
Rezeptzutaten
1 Kilo Kartoffeln gereinigt und grob gerieben
80g Sonnenblumenöl
400 g schmelzender Käse
150g Speck
200g Schinken oder Truthahn
Salz, Pfeffer, geräuchertes Paprikapulver
Thymian oder Oregano
**********************************************************
Ingredienti della ricetta
1 chilo di patate pulite e grattugiate grossolanamente
80 g di olio di semi di girasole
400 g di formaggi fondenti
150 g di pancetta
200 g di prosciutto o tacchino
Sale, pepe, paprika affumicata
Timo o origano
***********************************************************
Μερίδες 8 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά
Θερμίδες 498 kcal
Συνολικός χρόνος 15 λεπτά
Εκτέλεση για την γρήγορη συνταγή με πατάτες, τυριά και αλλαντικά
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Στη συνέχεια τις τρίβουμε στον τρίφτη, στο χοντρό. Βάζουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκατοστών σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Το απλώνουμε να πάει σε όλο το τηγάνι.
Προσθέτουμε τις μισές τριμμένες πατάτες και τις απλώνουμε ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα.
Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί. Από πάνω απλώνουμε ακόμα μία στρώση από τις τριμμένες πατάτες και επαναλαμβάνουμε τα μπαχαρικά που βάλαμε στην κάτω στρώση πατάτας.
Εύκολη πατατόπιτα χωρίς φύλλο
Αφού το αφήσουμε να τηγανιστεί για 4-5 λεπτά, το γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου που έχουμε αλείψει λίγο σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο (40 γραμμάρια) και περιμένουμε άλλα 5 λεπτά να τηγανιστεί και η άλλη πλευρά.
Tips για την γρήγορη συνταγή με πατάτες, τυριά και αλλαντικά
Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα.
Δείτε το Βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr