Συστατικά
1½ λίτρο γάλα
80 γρ αλεύρι
40 γρ νισιστέ
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό
125 γρ σοκολάτα
2 βανίλιες
Σαβαγιάρ
Δείτε ακόμαΠαστάκια ferrero rocher που θα λατρέψετε!
Οδηγίες0 από 10 βήματα ολοκληρώθηκαν
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αυγό και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το νισεστέ και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι που η κρέμα να πήξει.
Δείτε ακομα: Γλυκό ψυγείου με 5 υλικά που θα σας τρελάνει!!
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Σπάμε την σοκολάτα, προσθέτουμε το 1/3 της καυτής κρέμας, αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ σε γάλα και τα απλώνουμε σε φόρμα 30×12.
Κάνουμε μία μικρή στρώση από χλιαρή κρέμα σοκολάτας.
Από πάνω απλώνουμε όλη την λευκή χλιαρή κρέμα.
Δείτε ακόμα: 7 συμβουλές για να γίνετε εξπέρ στα γλυκά ψυγείου!
Βάζουμε ζικ-ζακ την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και με ένα ξυλάκι από σουβλάκι κάνουμε σχέδια.
Καλύπτουμε με μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σταθεροποιηθούν.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους