Γύρος κοτόπουλου χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
- κοτόπουλο 500 γρ. φιλέτο
- ελαιολαδο λίγο
- μείγμα μπαχαρικών Κατά βούληση για κοτόπουλο
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
Ο γύρος είναι σίγουρα το εθνικό μας φαγητό. Ο γύρος χοιρινού και κοτόπουλου και γενικά τα πιτόγυρα, είναι σίγουρα αγαπημένα φαγητά για όλους τους Έλληνες και η φήμη του πιτόγυρου έχει κάνει τον γύρω του κόσμου. Μπορεί να σας αρέσει και το Μπέργκερ ψαριού για «δύσκολα» παιδιά.
Σήμερα λοιπόν ο Δημήτρης Μιχαηλίδης θα μας δείξει πως με μόνο 4 υλικά και μόνο ένα τηγάνι μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό γύρο κοτόπουλου. Μία πιο υγιεινή πρόταση για γύρο που θα τον φτιάξουμε με τα χεράκια μας και χρησιμοποιώντας πρώτης κατηγορίας υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από στήθος και μπούτι και τα λαδώνουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλου στα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Στο τέλος τα μαρινάρουμε και με το αλάτι και από τις δύο πλευρές.
Δείτε ακόμα Σπιτικός χοιρινός γύρος όνειρο!
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Αφού κάψει ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές καλά. Αφού τα ψήσουμε τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και βάζουμε τον γύρο κοτόπουλου και πάλι στο τηγάνι για να τον ζεστάνουμε για 1-2 λεπτά. Απολαμβάνουμε σε πίτα ή και σκέτο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές