Υλικά:
4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
Ελάχιστο αλάτι
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κορν φλάουερ
1 κ.σ. άσπρο ξίδι
Μερικές σταγόνες υγρή βανίλια
300 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
250 γρ. φράουλες
1 σφηνάκι Grand Marnier
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Βάζετε σε ένα μπολ 250 γρ. φράουλες με ένα σφηνάκι Grand marnier και το ξύσμα πορτοκαλιού για να μαριναριστούν. Χτυπάτε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί καλά και να σχηματιστεί μαρέγκα που να γυαλίζει και να κάνει κορυφές. Πασπαλίζετε με κορν φλάουερ και ρίχνετε το ξίδι και τη βανίλια.
Ανακατεύετε με ελαφρές κινήσεις ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνετε σε ταψί 23 εκ., στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο ελαφρά με κορν φλάουερ. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150oC και ψήνετε για 45-50 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε το γλυκό μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, ώσπου να κρυώσει. Γαρνίρετε την πάβλοβα με σαντιγί και σκεπάζετε με τις φράουλες.
Συνταγή: pavlova.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους