Η συνταγή για τα πιο εύκολα και νόστιμα πεινιρλι από τη Σταυρούλα Κάιτατζη
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ:
1φλτσ γαλα ,
1/2 φλτσ νερο ,
2 αβγα,
40 γρ μαγια,
3 κουτσ ζαχαρη,
1 κουτσ αλατι,
1 φλτζ καφε λαδι,
150 γρ αλευρι καλαμποκιου
και περιπου 850 γρ αλευρι για τσουρεκια
Εκτέλεση
Ανακατευουμε καλα όλα τα υλικά και ριχνουμε 150 γρ αλευρι καλαμποκιου και περιπου 850 γρ αλευρι για τσουρεκια. Ζυμωνουμε να γινει μια ζυμη απαλη σαν τηϛ πιτσαϛ.
Αφηνουμε στο φουρνο στουϛ 50 βαθμουϛ να διπλασιαστει σε ογκο.
Μοιραζουμε σε μπαλιτσεϛ τη ζυμη και τιϛ ανοιγουμε με τον πλααστη
.Γεμιζουμε με οτι εχουμε και κλεινουμε τα πεινιρλι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στουϛ 200 βαθμουϛ για 10 λεπτα, χαμηλωνουμε στουϛ 180 για αλλα 10 λεπτα. Μολιϛ βγουν απο το φουρν τα βουτυρωνουμε με φρεσκο βουτυρο._
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη